avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura Proforma + Contract Achizitie Auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura Proforma + Contract Achizitie Auto

Buna seara,
Fiind interesat de achizitia unei masini am vizitat mai multi dealeri. La unul dintre ei mi s-a intocmit o factura proforma cu un contract atasat, Mi s-a spus ca daca ma hotarasc sa platesc avansul sa am o proforma. Nu am semnat nimic dar am prezentat cartea de identitate pentru intocmirea proformei.
Contractul atasat proformei, pe care nu l-am semnat stipuleaza ca in cazul neplatii la termen se va retine 10% din valoare contractului + penalitati de intarziere. Deasemenea este stipulat ca in cazul neplatii pana la termenul precizat pe proforma intervine anularea comenzii care implica retinerea avansului platit la semnarea contractului (pe care nu l-am semnat, nu s-a emis nici o factura, nu am efectuat nici o plata).

Intrebarea mea este: Este valid acest contract? Poate dealer-ul sa solicite plata celor 10% daca nu platesc proforma (am gasit o ofera mai buna si nu doresc sa platesc proforma)?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: georgerom , utilizator 23:31, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai intai, o proforma e o instiintare de plata si atat. in al doilea rand, daca dealerul nu are o copie semnata de dvs a unui contract, el nu are nici un contract. ati primit un set de hartii.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing Mihaela Hornea Mihaela Hornea La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana particulara T.V.pe o perioada de 12 luni. Ratele au fost achitate la timp ... (vezi toată discuția)