avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate Smilero

Activitate Smilero

Răspuns la discuția Refuzul de a plati actul medical
Multumesc!
Răspuns la discuția Refuzul de a plati actul medical
Notificarea trebuie facuta printr-un mediu anume - recomandata sau poate fi un sms sau e-mail?
Multumesc!

cyan a scris:

Notificare in scris si apoi actiune in instanta pentru recuperarea diferentei de plata

Buna seara. Care este procedura legala impotriva unui pacient care refuza plata unui act medical efectuat - fara refuz direct, doar tergiversare de aproximativ 2 luni. Mentionez ca pacientului i s-a prezentat planul de tratament cu costurile aferente, a acceptat, planul nu s-a modificat, iar la finalul interventiei a achitat doar o parte, motivand ca are limita de plata pe cardul respectiv.
Cum pot recupera banii pe care mi-i datoreaza?
Smilero a scris: Multumesc!

turkn a scris:

Si eu am folositit odata cererea de valoare redusa pentru a imi recupera niste bani de la o firma.Stiu ca am cautat pe net ,exista un formular tip pe care il completezi la fiecare rubrica si il printezi asa cum este si in doua exemplare l-am trimis instantei.
Formularul l-am luat de pe portalul instantelor si este acesta:
OMJ359-2013_Anexa1 - Cereri valoare redusa
Explicatiile scrise pe fond mai deschis nu le-am trecut in tabelul final.
A,mai este o taxa de timbru,de 50 ptr sume sub 2000 lei si 200 lei ptr sume mai mari.
Eu am avut noroc si mi-am recuperat banii.
Asa ca daca nu vor sa iti plateasca ultima factura,apeleaza la metoda de mai sus.Bafta!

Smilero a scris: Multumesc!

turkn a scris:

Si eu am folositit odata cererea de valoare redusa pentru a imi recupera niste bani de la o firma.Stiu ca am cautat pe net ,exista un formular tip pe care il completezi la fiecare rubrica si il printezi asa cum este si in doua exemplare l-am trimis instantei.
A,mai este o taxa de timbru,de 50 ptr sume sub 2000 lei si 200 lei ptr sume mai mari.
Asa ca daca nu vor sa iti plateasca ultima factura,apeleaza la metoda de mai sus.Bafta!

turkn a scris:

Valoarea nu depaseste 2.000 de lei. Ce inseamna o cerere de valoare redusa?
Cum se poate proceda in situatia in care o firma cu care am avut contract de colaboare si am decis rezilierea contractului refuza sa imi plateasca ultima factura? Le-am trimis notificare de reziliere a contractului si factura prin e-mail si ei refuza sa raspunda. Astazi am trimis notificarea si prin curier cu confirmare de primire. In situatia continuarii refuzului lor, ce as putea face?
Multumesc!