avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate 1Gabisilviu

Activitate 1Gabisilviu

Mulțumesc!
Tribunalul a pronunțat o soluție favorabilă. Curtea de apel a desființat hotărârea și a admis apelul parchetului (a fost nevoie de complet de divergență). Au schimbat chiar încadrarea faptei penale ajungându-se astfel la o pedeapsă de 4 ani cu executare. Judecătorii ce au dat sentința nu au făcut distincția dintre contrabandă simplă și contrabandă calificată. Ori tot rațonamentul lor s-a bazat pe niște presupuneri și probabilități, singurele probe fiind niște convorbiri telefonice.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu, la CEDO termenul se calculează de la data redactării hotărârii.
În celelalte instante ati pierdut sau ati câștigat?

Hotărârea e dată de curtea de apel și e definitivă. Speram să o pot ataca cu revizuire sau la inalta curte, dar cum să fac asta dacă ei nu au dat o motivare? Să înteleg ca pot sa pierd si sansa de a ataca la CEDO (in termenul de 6 luni)?
Există un termen în care instanța trebuie să vină cu motivarea hotărârii după ce au pronunțat o sentință? Sau pot să dea acea motivare când vor ei?
Nu m-ati lamurit cu raspunsul acesta. Instanta a pronuntat o hotărâre dar nu a venit cu motivarea acelei hotarari.

Cornel Vasile a scris:

Recursul în casație poate fi introdus de către părți sau procuror în termen de 30 de zile de la data comunicării deciziei instanței de apel.

Termenul in care se poate face recurs in casatie incepe sa curga de la pronuntarea sentintei sau de la aparitia motivarii? Sentinta a fost pronuntata acum mai bine de 30 de zile iar motivarea inca nu a aparut. Este vorba de o sentinta in dreptul penal.
Poate fi atacata cu recurs o sentinta pe motivul neincadrarii corecte a faptei (folosind punctul 12. s-au aplicat pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege)?
Vă mulțumesc mult!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ca sa aveti dovada, ar fi trebuit sa depuneti o cerere în care sa menționați ca ati platit si depuneti alaturat chitantele si sa primiti viza pe exemplarul dvs, dar este bine si asa.

Vă mulțumesc pentru răspuns! Nu am primit nicio hârtie sau dovadă de la biroul de executări, persoanele de acolo au spus că asta e tot. Am doar niște copii xerox după chitanțele de plată. Nu este bine?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este suficent. Aveti dovada ca le-ati depus?

Am plătit amenda penala și am dus chitanțele la biroul de executări. Am citit că trebuie înștiințat judecătorul. Trebuie să mai fac eu ceva în această privință sau faptul că am dus chitanțele la biroul de executari reprezintă că am înștiințat judecătorul?