avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Există un termen în care instanța trebuie să vină ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Există un termen în care instanța trebuie să vină cu motivarea ...

Există un termen în care instanța trebuie să vină cu motivarea hotărârii după ce au pronunțat o sentință? Sau pot să dea acea motivare când vor ei?
Legea prevede un termen dar nu prea se respecta.
Nici când vor ei nu este în regula dar poate dura...
Adrian Năstase a așteptat 2 ani redactarea hotărârii sale de condamnare.

Declarați apel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
30 de zile, teoretic, practic, mai intarzie, uneori mai mult, uneori , mai putin.
În civil durează mult.
Cam 4 luni, 8 luni, depinde...

Sunt foarte rare cazurile cu 30 de zile.

Cam asta ar fi justitia în slujba cetățeanului...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Hotărârea e dată de curtea de apel și e definitivă. Speram să o pot ataca cu revizuire sau la inalta curte, dar cum să fac asta dacă ei nu au dat o motivare? Să înteleg ca pot sa pierd si sansa de a ataca la CEDO (in termenul de 6 luni)?
Nu, la CEDO termenul se calculează de la data redactării hotărârii.
În celelalte instante ati pierdut sau ati câștigat?

Alte discuții în legătură

Termen contestare la cedo 6 luni de la... alex_mn alex_mn Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data ... (vezi toată discuția)
Calculare termen cedo ContSters302312 ContSters302312 plangerea la CEDO se face in termen de 6 luni da cand s-a dat sentinta sau de cand s-a ridicat decizia de la curte ade apel? (vezi toată discuția)
Apel in dosar penal vasilica53 vasilica53 Buna ziua,am facut apel in termen la o sentinta penala data de instanta de fond si se face o luna de cand am primit sentita cu motivarea dar nici pana acum ... (vezi toată discuția)