avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen contestare la CEDO 6 luni de la...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen contestare la CEDO 6 luni de la...

Buna ziua,
As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data pronuntarii sau de la data redactarii sentintei? Sentinta a fost pronuntata in februarie 2014 si redactata in iunie 2014. Mai pot sa o atac la CEDO? In cazul in care mai pot sa atac, ce inscris trebui solicitat de la Curtea de Apel care sa dovedeasca ca sentinta a fost redactata cu intarziere (pentru a avea astfel credibilitate la CEDO ca am atacat in termen de 6 luni) ? Mentionez ca pe exemplarul meu din sentinta (decizie civila) nu este mentionat in josul paginii data redactarii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:34, 2 Octombrie 2014
Cititi aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Stimat forumist,

În primul rând, legat de data redactării, este necesară o dovadă în acest sens, dacă respectiva dată nu coincide cu cea a pronunțării. Depuneți, deci, o cerere scrisă pentru a obține o dovadă a momentului motivării soluției. Veți menționa respectiva dată și în aplicație.

Insistați, dacă este cazul, deoarece o astfel de dovadă este importantă. Eu unul, în mai multe rânduri, am primit astfel de dovezi fără probleme.

Ca sfat general, este necesar să aveți în vedere că nu puteți ,,contesta,, o hotărâre internă la CEDO.

Instanța din Strasbourg nu este o instanță de recurs la nivel european, având doar competența de a se pronunța în legătură cu drepturile și libertățile izvorâte din Convenție Europeană. Prin urmare, nu atacați o hotărâre - ca la un apel intern - ci arătați violarea drepturilor și libertăților apărate de sus-arătatul document european.

Cu stimă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces dosar securitate sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna ziua Am obținut dosarul personal de la arhivele securității. Conține 333 pagini din care reiese clar ca am fost urmărit pas cu pas, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire procedura cedo vasile2013 vasile2013 Dupa cum am inteles, de la 1 ianuarie au intrat in vigoare reguli noi cu privire la sesizarea CEDO, modelul de formular de cerere....nedumerirea mea priveste ... (vezi toată discuția)
cerere cedo - sentinta neredactata in termenul de 6 luni florian_barbu64 florian_barbu64 In cazul in care motivarea sentintei nu a fost redactata in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva se mai pot face demersurile pentru CEDO ? (vezi toată discuția)