avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces dosar securitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces dosar securitate

Buna ziua
Am obținut dosarul personal de la arhivele securității. Conține 333 pagini din care reiese clar ca am fost urmărit pas cu pas, înregistrat si ascultat. Mi s-au luat in acesta perioada comunista mai multe libertăți inclusiv libertatea profesiei.
Pe baza acestui dosar am dat statul roman in judecata. Nu am știut ca legea este declarata neconstituționala nici avocatul nu m-a informat acest lucru.
Am parcurs toate etapele in justiție pana s-a declarat sentința definitiva si irevocabila.
Se pare ca am câștigat din punct de vedere moral dar fără despăgubiri materiale.
Intenționez sa merg la CEDO cu acest proces.
Întrebarea mea este dacă mai trebuie sa fac apel si la Curtea Înalta de Casație si Justiție in condițiile in care ultima sentința a fost definitiva si irevocabila.
De asemenea ce proceduri ar mai trebui sa urmez.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:15, 19 Septembrie 2012
Daca ati obtinut o hotarare definitiva si irevocabila, inseamna ca nu mai aveti nicio cale de atac. Puteti merge mai departe la CEDO in conditiile in care considerati ca ati suferit o vatamare a drepturilor recunoscute.
Mulțumesc pentru răspuns.
Exista un termen pentru a face o plângere la CEDO?
Este necesar un avocat?
La ce preț estimativ ma pot aștepta?
Mulțumesc pentru răspuns.
Stimat forumist,

În primul rând, vă invit să observați cele discutate aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Curtea Europeană prevede, în conformitate cu Art. 35 al Convenției, un termen de 6 luni pentru a iniția o aplicație, începând cu data hotărârii interne definitive.

Având în vedere jurisprudența Curții, prin această hotărâre se are în vedere cea pronunțată în recurs. Totodată, aceeași jurisprudență arată că se poate avea ca punct de pornire, nu neapărat momentul pronunțării deciziei, cât cel al redactării motivării acesteia, atunci când reclamantul, cu maximum de diligențe - solicitare arhivă - o poate cunoaște.

Despre angajarea avocatului, este opțiunea dvs , la fel ca și negocierea onorariului.

De precizat este că în pima etapă a procedurii în fața CEDO, Curtea nu impune angajarea unui avocat, în mod necesar, angajarea avocatului fiind obligatorie în faza a doua a procedurilor, care debutează cu comunicarea cererii Statului Român. În acestă fază a doua, CEDO impune angajarea unui avocat - vezi Art. 36 al Regulamentului Curții.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestare la cedo 6 luni de la... alex_mn alex_mn Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza termenul de 6 luni in care pot sa contest la CEDO o hotarare definitiva si irevocabila? Curge de la data ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo. cum se poate proceda? Manole Dumitru Manole Dumitru Doresc sa ma adresez cu o plangere la CEDO, dar intampin unele situatii independente de vointa mea. Tribunalul X, nu a tehnoredactat Decizia,,,si, termenul ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo calomfreya calomfreya As dori sa fac o plangere CEDO. Unde gasesc formularul, adresa si pasii care trebuie urmati. Va multumesc (vezi toată discuția)