Programul începând de la ora 6 și la ora 20 este ultima cursă, sunt trasee unde se conduce 45 de minute și se sta 15 minute, dar sunt și trasee unde se conduce 20 de minute și se sta 35 de minute.Dar în acest timp sunt tot la servici. În acest timp se sta în microbuz.
Bună seara ! Este normal sau legal,să spună angajatorul,că nu se socotește de la ce oră ai început programul de lucru, și când lai terminat, se calculeaza doar câte ore ai condus. Mulțumesc
Noi avem o planificare pe 5 săptămâni, unde apare si numele,la fiecare sofer,pe ce traseu lucrează ,și după 5 săptămâni începem iar cu prima săptămână.
Chiar dacă spune că nu sau lucrat ore suplimentare, nu are cum sa dovedească,și nici nu poate sa se facă suma de banii în 8 ore.Și nici angajați nu suntem decât 4 persoane și este traseu unde lucrăm 3 intro zi
Eu am un carnețel, în care am notat toate zilele,în care am lucrat,seria de bilete ce leam eliberat pe traseul respectiv, plus suma de bani încasați pe ziua respectivă. Plus am făcut poze la bilete și la banii predați.
Bună! Am vorbit cu un avocat, și a zis că este greu de recuperat orele suplimentare, ce nu au fost plătite. A spus că trebe să pot dovedi,că am făcut ore suplimentare. Pe statul de plată arată clar că avem trecute doar cât este normal să lucrez pe lună.Cum asi putea să dovedesc?Este transport de persoane cu un microbuz
Bună! Lucrez de 4 ani la firmă, și vreau să încetez contractul de munca.Ași vrea să știu, mai pot să îmi recuperez banii, pe orele suplimentare, care nu au fost plătite?Mulțumesc.
Într o lună ajung în medie la 250 ore lucrate, din care sunt două sâmbete și două duminici. Iar salarul este 1500 Ron, plus bonuri de masă în valoare de 9, 57.Cum pot să îmi recuperez orele ce nu miau fost plătite?