avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transport persoane.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transport persoane.

Este normal să lucrez în transport de persoane de la ora 6 până la ora 21.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 26 Martie 2018
In c.i.m. care este durata timpului de munca mentionata?
Este trecut de la 8 ore la 8 ore,program flexibil.plus că pe statul de plată la fel sunt plătit la 168 , 176 ore pe lună Sofe a scris:

Este normal să lucrez în transport de persoane de la ora 6 până la ora 21.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Sofe, utilizator
In acest caz, angajatorul dvs incalca prevederile legislatiei muncii privind munca suplimentara.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Am înțeles, numai că angajatorul este în bune relații cu ITM ul.Este vorba de Brașov. Se poate face o sesizare în altă parte?
Într o lună ajung în medie la 250 ore lucrate, din care sunt două sâmbete și două duminici. Iar salarul este 1500 Ron, plus bonuri de masă în valoare de 9, 57.Cum pot să îmi recuperez orele ce nu miau fost plătite?

Alte discuții în legătură

Cum se recupereaza orele lucrate peste programul normal? martingigi martingigi Buna seara,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta:Am lucrat pana acum doua zile intr-un punct de lucru al unei companii cu sediul in alt oras ... (vezi toată discuția)
Program inegal ValentinC79 ValentinC79 Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana. In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare neplatite cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de ... (vezi toată discuția)