Am citit declaratia si a fost totul supervizat de un notar. Din pacate nu ne-am astept nici unul din noi ca fratele sa ne manipuleze si sa dea dovada de rea credinta in aceasta modalitate. Eu am cedat dreptul la mostenire deoarece locuiesc in strainatate si nu ma puteam ocupa fizic de aceasta problema. In orice caz, fratele in acest moment are un instoric de rau platnic pentru propriile datorii, asa ca sunt convinsa in fata unui judecator se va vedea tiparul de comportament.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Mama l-a ajutat cu intentie buna, cu conditia ca el sa plateasca cardul. In orice caz, a fost ajutat destul de mult, ceea ce nu justifica comportamentul lui actual. Voi incerca sa discut cu un avocat. Inca odata multumesc!
Din pacate da am renuntat la mostenire pentru a evita costuri aditionale. Dupa ce s-a facut mostenirea discutia a fost ca si fratele sa cedeze de asemenea in favoarea mamei. Acest lucru nu s-a intamplat insa fratele nu are nici un aport de sustinere baneasca in ceea ce priveste mentinerea casei sau platirea propriilor impozite. Mama mea a platit pentru el insa nu mai are resursele necesare. Eu i-am mai trimis bani care de asemenea s-au dus spre mentinerea proprietatii. Aceasta este casa in care ea locuieste si casa copilariei. Nu inteleg cum fratele se comporta in aceasta modalitate. Multumec!
Se poate sa il dau in judecata? Refuza orice discutie de orice natura! Mama a incercat sa il contatcteze are tot ce ii trebuie sa faca cedereaz inclusiv plata la notar, insa refuza sa discute sau sa plateasca! Si-a consumat orice parte de mostenire prin cati bani i-au fost dati de-alungul timpului. Inclusiv a imprumutat bani de la mine pe care refuza sa ii platesca.
In urma cu aprox 3 ani, tatal meu a murit lasand in urma un cabinet stomatologic si o casa. Eu mama si fratele am ramas mostenitori. Eu am cedat partea mea mamei, deoarece locuiesc in strainanate.
Tatal meu era deportat politic si avea scutire la impozit. Fratele s-a dovedid complet iresponsabil si nu numai ca nu isi plateste parte de impozit, dar a continuat sa primesca bani de la mama, a facut un card de credit pe numele ei fara a-si plati datori si multe alte gesturi atroce. Mama este singura si daca totul ar fi pe numele ei, nu ar mai plati impozit pe casa si ar scuti-o de cheltuieli pe care nu le poate acoperi. Repet, fratele nu si-a platit nici o data parte de impozit.
Ce se poate face in aceasta privinta? Mama este la limita puterilor!