Am renunțat la moștenire cu gândul ca partea mea să-i revină mamei, dar fratele meu este iresponsabil și profită de ea. Aș vrea să rezolv problema, ce pot face?
In urma cu aprox 3 ani, tatal meu a murit lasand in urma un cabinet stomatologic si o casa. Eu mama si fratele am ramas mostenitori. Eu am cedat partea mea mamei, deoarece locuiesc in strainanate.
Tatal meu era deportat politic si avea scutire la impozit. Fratele s-a dovedid complet iresponsabil si nu numai ca nu isi plateste parte de impozit, dar a continuat sa primesca bani de la mama, a facut un card de credit pe numele ei fara a-si plati datori si multe alte gesturi atroce. Mama este singura si daca totul ar fi pe numele ei, nu ar mai plati impozit pe casa si ar scuti-o de cheltuieli pe care nu le poate acoperi. Repet, fratele nu si-a platit nici o data parte de impozit.
Ce se poate face in aceasta privinta? Mama este la limita puterilor!
Buna seara,
Fie il convingeti pe frate sa-si vanda sau doneze mamei partea lui de mostenire fie platiti si pentru el fie il lasati sa-i ia creditorii (statul si bancile) tot ce-i apartine.
Se poate sa il dau in judecata? Refuza orice discutie de orice natura! Mama a incercat sa il contatcteze are tot ce ii trebuie sa faca cedereaz inclusiv plata la notar, insa refuza sa discute sau sa plateasca! Si-a consumat orice parte de mostenire prin cati bani i-au fost dati de-alungul timpului. Inclusiv a imprumutat bani de la mine pe care refuza sa ii platesca.
Din pacate da am renuntat la mostenire pentru a evita costuri aditionale. Dupa ce s-a facut mostenirea discutia a fost ca si fratele sa cedeze de asemenea in favoarea mamei. Acest lucru nu s-a intamplat insa fratele nu are nici un aport de sustinere baneasca in ceea ce priveste mentinerea casei sau platirea propriilor impozite. Mama mea a platit pentru el insa nu mai are resursele necesare. Eu i-am mai trimis bani care de asemenea s-au dus spre mentinerea proprietatii. Aceasta este casa in care ea locuieste si casa copilariei. Nu inteleg cum fratele se comporta in aceasta modalitate. Multumec!
Buna seara,
Nu a existat si nu exista renuntare in favoarea cuiva.
Ori renunti si atunci este ca si cum nu ai exista, partea ta impartindu-se tuturor celorlalti sau NU renunti dar dupa dezbatere o donezi partea ta.
Partea dumneavoastra, la momentul cand se va dezbate acea succesiune, se va imparti intre mama si frate.
ati dorit sa platiti mai putin si v-ati ales cu costuri MULT mai mari.
Ce se poate face?
Ce am spus:
1. Sa-l convingeti pe frate sa vanda sau sa doneze mamei
2. Sa platiti in continuare si pentru frate
3. Sa-l lasati si atunci partea lui de bun va fi preluata si vanduta de creditori (stat pentru impozite, banci la care are datorii, alti creditori daca a mai luat imprumuturi de la camatari sau terti)
Luati legatura cu un avocat care, dupa ce va avea toate datele si actele atunci va va putea ajuta mai mult.