avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am renunțat la moștenire cu gândul ca partea mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am renunțat la moștenire cu gândul ca partea mea să-i revină mamei, dar fratele meu este iresponsabil și profită de ea. Aș vrea să rezolv problema, ce pot face?

In urma cu aprox 3 ani, tatal meu a murit lasand in urma un cabinet stomatologic si o casa. Eu mama si fratele am ramas mostenitori. Eu am cedat partea mea mamei, deoarece locuiesc in strainanate.

Tatal meu era deportat politic si avea scutire la impozit. Fratele s-a dovedid complet iresponsabil si nu numai ca nu isi plateste parte de impozit, dar a continuat sa primesca bani de la mama, a facut un card de credit pe numele ei fara a-si plati datori si multe alte gesturi atroce. Mama este singura si daca totul ar fi pe numele ei, nu ar mai plati impozit pe casa si ar scuti-o de cheltuieli pe care nu le poate acoperi. Repet, fratele nu si-a platit nici o data parte de impozit.

Ce se poate face in aceasta privinta? Mama este la limita puterilor!
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:01, 31 Decembrie 2017
Buna seara,
Fie il convingeti pe frate sa-si vanda sau doneze mamei partea lui de mostenire fie platiti si pentru el fie il lasati sa-i ia creditorii (statul si bancile) tot ce-i apartine.
Se poate sa il dau in judecata? Refuza orice discutie de orice natura! Mama a incercat sa il contatcteze are tot ce ii trebuie sa faca cedereaz inclusiv plata la notar, insa refuza sa discute sau sa plateasca! Si-a consumat orice parte de mostenire prin cati bani i-au fost dati de-alungul timpului. Inclusiv a imprumutat bani de la mine pe care refuza sa ii platesca.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Iulia P, utilizator
Buna seara,
Nu ati dezbatut succesiunea la notar de pe urma tatalui?
Cum ati cedat mamei?
Sper ca nu prin renuntare la mostenire!
Din pacate da am renuntat la mostenire pentru a evita costuri aditionale. Dupa ce s-a facut mostenirea discutia a fost ca si fratele sa cedeze de asemenea in favoarea mamei. Acest lucru nu s-a intamplat insa fratele nu are nici un aport de sustinere baneasca in ceea ce priveste mentinerea casei sau platirea propriilor impozite. Mama mea a platit pentru el insa nu mai are resursele necesare. Eu i-am mai trimis bani care de asemenea s-au dus spre mentinerea proprietatii. Aceasta este casa in care ea locuieste si casa copilariei. Nu inteleg cum fratele se comporta in aceasta modalitate. Multumec!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu a existat si nu exista renuntare in favoarea cuiva.
Ori renunti si atunci este ca si cum nu ai exista, partea ta impartindu-se tuturor celorlalti sau NU renunti dar dupa dezbatere o donezi partea ta.
Partea dumneavoastra, la momentul cand se va dezbate acea succesiune, se va imparti intre mama si frate.
ati dorit sa platiti mai putin si v-ati ales cu costuri MULT mai mari.
Ce se poate face?
Ce am spus:
1. Sa-l convingeti pe frate sa vanda sau sa doneze mamei
2. Sa platiti in continuare si pentru frate
3. Sa-l lasati si atunci partea lui de bun va fi preluata si vanduta de creditori (stat pentru impozite, banci la care are datorii, alti creditori daca a mai luat imprumuturi de la camatari sau terti)
Luati legatura cu un avocat care, dupa ce va avea toate datele si actele atunci va va putea ajuta mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune 10129 10129 Acum 2 ani parintii mei care au un loc de casa si respectiv casa construita de ei s-au gandit sa doneze jumatate din teren fratelui meu pentru a-si construi ... (vezi toată discuția)
Cedare / vanzare cota parte de mostenire (curenta si / sau viitoare) ci-ci ci-ci Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta: 3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma ... (vezi toată discuția)