Am renunțat la moștenire cu gândul ca partea mea să-i revină mamei, dar fratele meu este iresponsabil și profită de ea. Aș vrea să rezolv problema, ce pot face?
In urma cu aprox 3 ani, tatal meu a murit lasand in urma un cabinet stomatologic si o casa. Eu mama si fratele am ramas mostenitori. Eu am cedat partea mea mamei, deoarece locuiesc in strainanate.
Tatal meu era deportat politic si avea scutire la impozit. Fratele s-a dovedid complet iresponsabil si nu numai ca nu isi plateste parte de impozit, dar a continuat sa primesca bani de la mama, a facut un card de credit pe numele ei fara a-si plati datori si multe alte gesturi atroce. Mama este singura si daca totul ar fi pe numele ei, nu ar mai plati impozit pe casa si ar scuti-o de cheltuieli pe care nu le poate acoperi. Repet, fratele nu si-a platit nici o data parte de impozit.
Ce se poate face in aceasta privinta? Mama este la limita puterilor!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă ați citit-o înseamnă că ați înțeles că nu ati renunțat in favoarea mamei.
Ati renunțat pur si simplu la tot. Partea dvs s-a împărțit ulterior intre mama si frate.
Stimate utilizator,
Înainte de toate trebuie sâ vâ protejati mama.
Deci, trebuie discutatâ situatia cu doamna si spuse clar lucrurile.
Trebuie sâ înteleagâ câ în caz de condamnare a fratelui, partea care îi revine + cota parte din ceea ce ati cedat dvs, va fi recuperatâ de câtre creditori.
Deci, mama dvs se va gâsi în situatia de a plâti direct creditorilor diferentele pânâ la acoperirea valorii sumei pârtii fratelui, valoare stabilitâ conform baremelor notariale, sau va trebui sâ vândâ si sâ se mute.
Deasemenea, sângerarea mamei în avantajul fratelui ar trebui sâ înceteze, eventual cu decizie judecâtoreascâ dacâ existâ constrângere (ex: dacâ deschiderea contului bancar, deci si al contului card aferent, a fost fâcutâ în numele mamei fârâ acordul acesteia).
Dacâ aceasta este situatia, se anuleazâ cardul si va trebui verificat dacâ nu cumva fratele este împuternicit pe acel cont, dacâ da mama dvs va trebui sâ închidâ contul prezentându-se în persoanâ la bancâ.