avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate mirelae2002

Activitate mirelae2002

Va multumesc pentru lamuriri!
Nu mi s-a comunicat baza legala a calculului, ci doar ca exista un program care le-a calculat vechimea in munca in acest mod, raportat la numarul de ore de garda lucrate in acea perioada, si care desi raportate la norma de lucru zilnica acopereau numarul de zile lucratoare corespunzatoare acelei perioade de timp, mi s-a comunicat ca vechimea in munca este de doar 3 luni.
Mai exista si alte norme legale in afara de Art 106 Alin (1) din C. muncii care sa sustina faptul ca "durata timpului de munca NU influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie"? si ca Alin (1) din Art 106 din C. muncii face referire la ORICE tip de contract de munca cu timp partial?

Exista vreo norma legala care face referire la un anumit mod specific de calcul al vechimii in munca pentru cazul contractului de munca cu timp partial - pentru efectuare garzi?
De la Serviciul RUNOS mi s-a calculat vechimea in munca pentru aceasta situatie particulara, raportat la numarul de ore de garda efectuate, rezultand o vechime in munca de 3 luni, explicatia fiind ca s-a aplicat acest mod de calcul din cauza obiectului contractului - efectuare garzi.
Multumesc!

Imi puteti spune va rog daca in aceasta situatie particulara se mai aplica Art. 42, Alin. 2 din Regulamentul privind efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar, si anume: "Orele de garda nu constituie vechime in munca si in specialitate"?
Buna ziua,
Daca in perioada 25,09,2017 - 28,02,2018 s-a lucrat DOAR in baza unui contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu norma partiala - efectuare garzi, FARA a exista in acea perioada si un contract individual de munca cu norma intreaga, cum se calculeaza vechimea in munca? Vechimea in munca reprezinta mai putin decat cele 5 luni si 1 saptamana in care a existat DOAR acest tip de contract individual de munca pentru efectuare garzi? Ce norme legale se aplica in vederea stabilirii vechimii in munca pentru acest tip de contract individual de munca cu norma partiala - efectuare garzi?
Multumesc pentru raspuns.
Am mai citit cate ceva despre acest subiect, si am gasit ca fiind coloana verticala, este considerata instalatie / coloana comuna si prin urmare Asociatia este obligata sa suporte reparatia, atat inlocuirea bucatii infundate, cat si reparatia a ceea ce sparge la mine in casa pt reparatie, si sa se imparta pe cota parte indiviza (la toata asociatia).
De asemenea fiind inundate 3 apartamente tot datorita infundarii instalatiei comune, reparatiile peretilor inundati trebuie suportate tot de catre Asociatie, si daca refuza, trebuie actionata in judecata.
Ce parere aveti? Este adevarat? Asa este precizat in legislatie?
Multumesc.
Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc infundata aproximativ din data de 27.12.2017, dupa cum au constatat instalatorii chemati ieri 28.12.2017 cu un sarpe sa incerce sa desfunde. Cand cei de la 10 au folosit toaleta in seara zilei de 27.12.2017, le-a rabufnit toaleta in casa celor de la 9 care au infundat, si prin urmare au inundat apartamentul meu la etaj 8, apartamentul de la 7 si pe cel de la 6. Desi ieri s-a constatat (fara constatare scrisa), in prezenta administratorului, ca este infundat si ca nu se desfunda cu sarpele, s-a ajuns la concluzia sa se taie coloana de la etaj 9 si la mine la 8, sa poata scoate bucata de coloana infundata, nu se stie momentan cu ce anume,Azi cand au venit instalatorii de ieri, au vrut sa taie coloana doar in baia mea de la etaj 8, sustinand ca la mine este infundat, dupa ce au impins ieri cu sarpele infundatura dinspre 9 inspre 8, ca sa nu-i distruga masca de la baie celor de la etaj 9. In plus, desi apartamentul meu de la 8, cel de la 7 si cel de la 6 au fost afectate de apa care picura efectiv din tavan (in baie, in hol, in dormitor si balcoane) udand peretii de sus pana jos, chiar si peretele de sub intrerupatoarele de la baie si dormitor, Presedintele asociatiei care nu vrea sa vina sa constate cele intamplate, cu administratorul care a fost ieri de fata, dar azi sustine contrariul, si cu proprietarii de la etajele 9 si 10, sustin ca tot noi cei pagubiti cu peretii udati de inundatie, trebuie sa platim reparatia, adica doar apartamentele de la 8, 7 si 6, care au fost inundate de blocajul de la 9. De asemenea, fara sa stie ce anume a infundat coloana de scurgere de la wc-uri, acestia sustin ca este vinovata "coloana comuna". Dar la plata, vor sa ne puna doar pe noi, proprietarii inundati. Ce putem face in acest caz? Ce solutii legale avem? Pe cine trebuie sa sesizam? Cum ne putem proteja impotriva acestui abuz? In plus, vor sa-mi sparga doar mie masca sa taie si sa scoata bucata de coloana infundata de cei de deasupra mea, si sa-mi lase masca daramata, fara sa mi-o repare la loc. Este normal ceea ce se intampla si faptul ca Presedintele asociatiei si administratorul sustin ca este problema mea sa repar la loc masca din baie, pe care o are toata lumea? Daca este vorba de "coloana comuna" de scurgere a wc-urilor, nu trebuie sa-mi repare la loc ce-mi sparge in casa ca sa remedieze problema? Reparatia peretilor nostri uzi de sus pana jos, datorita acestei "coloane comune de scurgere" infundata la etajul 9, cine trebuie s-o deconteze? Nu ar trebui tot asociatia? Va multumesc si astept cu interes raspunsuri si sugestii, cadrul legal, pentru rezolvarea acestei probleme atat de incurcata si urgenta.
Mai adaug faptul ca azi dimineata cand nu le-am permis sa sparga doar la mine fara a repara ceea ce sparg dupa ce schimba bucata de coloana de scurgere infundata de catre etajul 9 si spre etajul 9,si fara sa fie prezent Presedintele asociatiei sau administratorul, persoana care se ocupa cu curatenia scarii si are toate cheile de la subsol si acoperis, ne-a inchis apa calda si apa rece de la baie, la tot tronsonul, desi de la etajul 8 pana la parter, pot fi folosite fara probleme, infundat fiind la 9, si de ieri pana azi dimineata am avut apa la baie, fiind izolate doar etajul 9 si 10 de la care se inunda apartamentele de dedesupt. Au vreun drept legal sa ne opreasca apa din moment ce noi nu suntem vinovati si nu vrem sa platim reparatia doar apartamentele inundate?