avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Maria 123

Activitate Ana Maria 123

Va multumesc. Tatal meu si ultima sotie si=au pastrat numele dinintea casatoriei, deci nu aveam cum sa stiu ca sunt casatoriti,nici macar vecinii nu stiau ca sunt sot si sotie, iar casa in care locuia stiam ca ar fi a sotiei, dar de fapt era cumparata in timpul casatoriei. De la Notariat nu mi s-a dat niciun document, dar cand am semnat am declarat ca renunt la bunurile mobile din casa, nefiind de valoare.
La decesul tatalui (divortat de mama) mi s-a cerut sa semnez declaratie de renuntare la succesiune, motivat de faptul ca tata, in concubinaj aflat cu alta persoana, deci necasatorit, nu ar avea bunuri de valoare de mostenit. La 4 ani dupa semnarea actului de renuntare la mostenire, am aflat ca de fapt tata era casatorit dupa divortul de mama si ca impreuna cu ultima sotie detinea un imobil. Cum pot intra in posesia cotei din imobil care mi se cuvine de la tatal meu? Se poate anula declaratia de renuntare la mostenire si se mai poate deschide succesiunea, avand in vedere ca la semnarea declaratiei de renuntare nu stiam care este situatia reala?