avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate fsas

Activitate fsas

Mulțumesc pentru amabilitate!
Ei și astăzi mi-au spus că trebuie să cer suspendarea plății deoarece dreptul meu se sistează la plată cu data de 01.01.2018 deoarece am modificat cuantumul chiriei cu actul adițional începând cu această dată și deoarece declarația la notar a fost întocmită cu data de 09.01.2018 cel mai devreme cu aeastă dată pot întocmi un nou Raport de acordarea compensației lunare pentru chirie. Altfel încalc prevederile H.G. nr. 1867 din decembrie 2005 actualizată precum și Procedura.
Am întrebat: de ce nu mi se aplică prevederile alin. 3^1 al art.6 modificat prin pct. 10 al H. nr. 384 din 27 mai 2015.
”Alin. (3^1) al art. 6 a fost introdus de pct. 10 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 384 din 27 mai 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 391 din 4 iunie 2015 sau H. nr. 1362 din 27.09.2006 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.867/2005 privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compensatiei lunare pentru chirie cadrelor militare in activitate din Ministerul Apararii Nationale care prevede:
după alineatul (3) al articolului 6 se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
(4) În cazul în care se modifică valoarea contractului de închiriere prin voinţa părţilor, se schimbă proprietarul imobilului ori se încheie un contract de închiriere cu un alt proprietar, cadrele militare beneficiare ale compensaţiei lunare pentru chirie au obligaţia de a comunica schimbările survenite, în termen de 30 de zile, prin raport scris adresat comandatului/şefului unităţii militare, la care anexează noile documente justificative.”
Mi s-a răspuns: dreptul dumneavoastră a fost suspendat deoarece ați modificat valoarea chiriei și vă sunt aplicabile prevederile Alin. (1) al art. 7 care a fost modificat de pct. 12 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 384 din 27 mai 2015:
”Alin. (1) al art. 7 a fost modificat de pct. 12 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 384 din 27 mai 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 391 din 4 iunie 2015.
(2) Compensaţia lunară pentru chirie se acordă începând cu data înregistrării raportului la compartimentul documente clasificate.”
Sincer eu nu mai știu ce să înțeleg. Înseamnă că eu trebuie să reiau de la capăt întreaga procedură de acordare a chiriei ca și cum mi s-ar acorda din nou acest drept?
Vă mulțumesc anticipat pentru un răspuns.

Am facut Act aditional nou cu data de 5 ianuarie 2018, pe care l-am inregistrat la autoritatea fiscala tot în 5 ianuarie 2018 deoarece în aceasta zi mi-a fost inmânată noua carte de identitate.
Cu ultimul act adițional incheiat în data de 26.11.2014 a fost prelungit termenul contractului până la 31.12.2019.
Cu actul aditional din 05.01.2018 am convenit cu proprietarul să prelungim termenul contractului până la 31.12.2022 și modifiarea chiriei incepand cu data de 01.01 2018.
Nelamurirea mea este:
Este corect ca unitatea la care lucrez prin biroul resurse umane, să-mi ceară să depun o cerere de suspendare a plății compensației de chirie cu data de 01.01.2018 și să cer din nou acordarea acesteia începând cu data de 09.01.2018, motivând că prin Actul adițional nou am modificat valoarea chiriei și că mai este necesară Declarație autentificată la notar cum că nu am deținut și nu dețin sub nicio formă locuință proprietate personală în localiatea în care-mi desfășor activitatea?
Am și Delarația cu data de 09.01.2018.
Lucrez în M.A.I. La locul de muncă îmi cer contract nou de inchiriere a locuinței în care locuiesc deoarece am revenit la numele avut înaintea căsătoriei. Spun ei că nu mai am dreptul la plata compensației de chirie din acest motiv, deoarece nu mai corespunde numele în documente. Eu am informat biroul resurse umane și juridicul despre modificările intervenite in situația mea, am lăsat și copie după Sentința de divorț.
Mulțumesc pentru amabiltatea și promptitudinea cu care mi-ați răspuns..
Cum întocmesc corect un Act adițional la contract de inchiriere locuintă?
Sunt chiriaș din 15 .12.2011 cu contract de închiriere și act adițional, valabil până în 31.12.2019. În 21 decembrie 2017 am obținut legalizarea Sentinței Civile (divorț) cu mențiunea - definitivă si irevocabilă -. Cartea de identitate nouă o voi primi în 5 ianuarie 2018. La locul de muncă mi s-a sistat plata compensației de chirie din acest motiv cu data de 21.12.2017 și mi se solicită întocmirea unui nou contract și urmarea întregii proceduri de acordare a compensației de chirie. Eu am spus că nu este coret ce mi se cere deoarece în situația mea nu se schimbă decât numele și am la bază ca și document Sentința Civilă. Vreau să închei un Act adițional la contract din care să reiasă că sunt chiriaș în continuare cu noul nume. Vreau să mai modific si prețul chiriei lunare. Restul clauzelor rămân neschimbate. Întrebarea mea este: cum intocmesc corect Actul adițional, astfel incât să am continuitatea contractului?