avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional la contract de inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional la contract de inchiriere locuinta

Cum întocmesc corect un Act adițional la contract de inchiriere locuintă?
Sunt chiriaș din 15 .12.2011 cu contract de închiriere și act adițional, valabil până în 31.12.2019. În 21 decembrie 2017 am obținut legalizarea Sentinței Civile (divorț) cu mențiunea - definitivă si irevocabilă -. Cartea de identitate nouă o voi primi în 5 ianuarie 2018. La locul de muncă mi s-a sistat plata compensației de chirie din acest motiv cu data de 21.12.2017 și mi se solicită întocmirea unui nou contract și urmarea întregii proceduri de acordare a compensației de chirie. Eu am spus că nu este coret ce mi se cere deoarece în situația mea nu se schimbă decât numele și am la bază ca și document Sentința Civilă. Vreau să închei un Act adițional la contract din care să reiasă că sunt chiriaș în continuare cu noul nume. Vreau să mai modific si prețul chiriei lunare. Restul clauzelor rămân neschimbate. Întrebarea mea este: cum intocmesc corect Actul adițional, astfel incât să am continuitatea contractului?
Cel mai recent răspuns: fsas , utilizator 16:59, 10 Ianuarie 2018
Unde lucrați? Nu se face adițional de cate ori vă schimbați numele. Dacă ați fi cumpărat cu numele vechi, căutați vânzătorul că, peste 6 ani, sa va facă adițional?
Trimiteți o înștiințare la juridic că e o cerere inutilă.
Cât despre chirie, faceți adițional că și în trecut. Subsemnatul Cutare, in calitate de... Și subsemnatul Cutare, in calitate de, modificam de comun acord chiria pentru imobilul Cutare.
Lucrez în M.A.I. La locul de muncă îmi cer contract nou de inchiriere a locuinței în care locuiesc deoarece am revenit la numele avut înaintea căsătoriei. Spun ei că nu mai am dreptul la plata compensației de chirie din acest motiv, deoarece nu mai corespunde numele în documente. Eu am informat biroul resurse umane și juridicul despre modificările intervenite in situația mea, am lăsat și copie după Sentința de divorț.
Mulțumesc pentru amabiltatea și promptitudinea cu care mi-ați răspuns..
Adresati-va unui birou notarial care va incheia act aditional parte integranta la contractul in derulare ,act aditional in care vor fi consemnate aspectele precizate de dv
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va inteleg situatia, stimate user, in opinia mea, legal, era suficienta instiintarea. Restul se dovedeste cu actul de divort.
Daca vreti sa le faceti pe plac, faceti aditional cum l-ati facut si pe cel anterior. Daca a fost la notar, mergeti tot la notar, daca era facut de mana, faceti unul doar de mana. Nu uitati sa semnati fiecare pagina in ultimul caz.
Am facut Act aditional nou cu data de 5 ianuarie 2018, pe care l-am inregistrat la autoritatea fiscala tot în 5 ianuarie 2018 deoarece în aceasta zi mi-a fost inmânată noua carte de identitate.
Cu ultimul act adițional incheiat în data de 26.11.2014 a fost prelungit termenul contractului până la 31.12.2019.
Cu actul aditional din 05.01.2018 am convenit cu proprietarul să prelungim termenul contractului până la 31.12.2022 și modifiarea chiriei incepand cu data de 01.01 2018.
Nelamurirea mea este:
Este corect ca unitatea la care lucrez prin biroul resurse umane, să-mi ceară să depun o cerere de suspendare a plății compensației de chirie cu data de 01.01.2018 și să cer din nou acordarea acesteia începând cu data de 09.01.2018, motivând că prin Actul adițional nou am modificat valoarea chiriei și că mai este necesară Declarație autentificată la notar cum că nu am deținut și nu dețin sub nicio formă locuință proprietate personală în localiatea în care-mi desfășor activitatea?
Am și Delarația cu data de 09.01.2018.

Alte discuții în legătură

Hg nr. 384/2015 hdanny hdanny As dori unele precizari cu privire a punerii in aplicare a HG nr. 384/2015 - modificarea si completarea HG nr. 1.867/2005 privind stabilirea cuantumului si ... (vezi toată discuția)
Interpretare act aditional la contract de inchiriere locuinta catalina.p catalina.p SE STIU URMATOARELE : *Actul aditional de prelungire a unui contract de inchiriere (declarat si el la sectia finaciara in 2007) s-a incheiat la data de ... (vezi toată discuția)
Modificare act aditional ciungu ciungu Buna ziua, As vrea sa stiu daca se poate modifica un act aditional la un contract de inchiriere Am un spatiu inchiriat si in luna august 2015 mi sa modificat ... (vezi toată discuția)