avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interpretare act aditional la contract de inchiriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interpretare act aditional la contract de inchiriere locuinta

SE STIU URMATOARELE :
*Actul aditional de prelungire a unui contract de inchiriere (declarat si el la sectia finaciara in 2007) s-a incheiat la data de 10.02.2008 si a fost inregistrat la sectia financiara in data de 13.02.2008
*contractul de inchiriere initial avea termen de inchiere la data de 01.03.2008
*ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul oficial in data de 10.02.2008 si nu avea termen de intrare in vigoare - deci decurge termenul de 3 zile -deci intra in vigoare in data de 14.02.2008
*ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.4 din 6 februarie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor spune :
Art. II. — La data intrarii in vigoare a prevederilor art. 38 alin. (1)—(4) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul
functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanta de urgenta, functionarii publici cu statut special care beneficiau de compensarea lunara a chiriei isi pastreaza acest drept pana la expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere. Dupa expirarea acestui termen, acordarea compensatiei lunare a chiriei se va face potrivit prevederilor art. 38 alin. (3) din aceeasi lege.

INTREBARE:
Date fiind stiute cele de mai sus o sa mai primesc compensarea chiriei ?-
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:08, 19 Martie 2008
Avand in vedere ca actul aditional a dobandit data certa (de atunci e opozabil tertilor) ulterior publicarii OUG in M.Of., nu cred.....
Aplicarea Ordonantei incepe in momentul publicarii, actul a fost incheiat odata cu publicarea, adica deja OG se aplica.
In acest caz se vor aplica prevederile art 38 al. 3:((
Aditionalul cum s-a incheiat? La notar, avocat... Sau doar intre parti?
aditionalul a fost declarat la sectia financiara in data de 13.12.2008
aplicarea o.g. stiu ca incepe la 3 zile de la data publicarii in m.o. daca nu se specifica in mod expres data intrarii in vigoare.

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract de inchiriere locuinta fsas fsas Cum întocmesc corect un Act adițional la contract de inchiriere locuintă? Sunt chiriaș din 15 .12.2011 cu contract de închiriere și act adițional, ... (vezi toată discuția)
Decont chirie anl loredana-g loredana-g Buna ziua. Locuiesc de 5 ani intr-un apartament Anl cu contract de inchiriere. Am facut cere la mine la servici pt decont deoarece lucrez in sistemul ... (vezi toată discuția)
Incasare bani concediu odihna neefectuat - functionari publici cu statut special dodd dodd este legala incasarea banilor pe concediul de odihna neefectuat (anul trecut) in cazul functionarilor publici cu statut special? va rog sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)