avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interpretare act aditional la contract de inchiriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interpretare act aditional la contract de inchiriere locuinta

SE STIU URMATOARELE :
*Actul aditional de prelungire a unui contract de inchiriere (declarat si el la sectia finaciara in 2007) s-a incheiat la data de 10.02.2008 si a fost inregistrat la sectia financiara in data de 13.02.2008
*contractul de inchiriere initial avea termen de inchiere la data de 01.03.2008
*ordonanta de urgenta a fost publicata in Monitorul oficial in data de 10.02.2008 si nu avea termen de intrare in vigoare - deci decurge termenul de 3 zile -deci intra in vigoare in data de 14.02.2008
*ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.4 din 6 februarie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor spune :
Art. II. — La data intrarii in vigoare a prevederilor art. 38 alin. (1)—(4) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul
functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanta de urgenta, functionarii publici cu statut special care beneficiau de compensarea lunara a chiriei isi pastreaza acest drept pana la expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere. Dupa expirarea acestui termen, acordarea compensatiei lunare a chiriei se va face potrivit prevederilor art. 38 alin. (3) din aceeasi lege.

INTREBARE:
Date fiind stiute cele de mai sus o sa mai primesc compensarea chiriei ?-
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:08, 19 Martie 2008
Doamna, eu doream sa gasesc o portita... nu va ceream lamuriri legale despre forma de valabilitate a conttractului de inchiriere...
AVLIL a scris:
Aditionalul cum s-a incheiat? La notar, avocat... Sau doar intre parti?

Daca doreati sa stiti de ce ma interesau anumite aspecte, puteati intreba. In lipsa raspunsului la obiect, nu va pot da o solutie. poate ea nici nu exista, caci probabil ati incheiat contractul sub semnatura privata...
Scuzati-ma!
Deci-contractul de inchiriere noi l-am redactat si semnat fara ajutorul unui avocat sau notar si la-m depus impreuna la Sectia financiara unde a fost inregistrat si are caracter de act original-nu este autentificat la notar deoarece timbrele sunt pe el.
Cu actul aditional am procedat la fel.
Proprietarul apartamentulyui isi plateste impozitele pe venitul din contractul de inchiriere , precum si asigurarile de sanatate -cf.legii.
Ei bine, daca e sub semnatura privata atunci e ulterior ordonantei.
Daca ii dadeati in alta parte data certa, inainte de a-l inregistra la Af, pe 09 sa spunem... atunci era o posibiliate.
Nu este necesara o anumita forma a acestui contract, insa in functie de forma pe care o are are o anumita valoare sau nu.
Unii fac astfel de contract la notariat pentru a fi titlu executoriu la nevoie, chiar daca legea nu prevede. Deci daca legea nu cere, nu inseamna ca interzice; si in unele situtatii, foloseste.
AVLIL a scris:

Ei bine, daca e sub semnatura privata atunci e ulterior ordonantei.
Daca ii dadeati in alta parte data certa, inainte de a-l inregistra la Af, pe 09 sa spunem... atunci era o posibiliate.
Nu este necesara o anumita forma a acestui contract, insa in functie de forma pe care o are are o anumita valoare sau nu.
Unii fac astfel de contract la notariat pentru a fi titlu executoriu la nevoie, chiar daca legea nu prevede. Deci daca legea nu cere, nu inseamna ca interzice; si in unele situtatii, foloseste.

Atunci .... care ar fi parerea dumneavoastra :ar trebui sa mai primesc sau nu compensarea chiriei cf.actuli aditional de la unitaea in care lucrez?
Este considerat acesta ca fiind un nou contract?
Ce credeti ca ar trebui sa fac ca sa primesc banii?
Multumesc!
Am crezut ca v-am raspuns... am spus ca daca faceati altfel... Prin urmare nu, nu vad sa mai primiti dupa 01.03.2008. Caci atunci a expirat termenul.
Dar nu stiu exact daca sunt norme metodologice si ce inseamna conform art. 38 alin. 3, caci acet alin. prevede lucruri fara legatura... e formulata aiurea OUG 47 prin care s eintroduce acest alineat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract de inchiriere locuinta fsas fsas Cum întocmesc corect un Act adițional la contract de inchiriere locuintă? Sunt chiriaș din 15 .12.2011 cu contract de închiriere și act adițional, ... (vezi toată discuția)
Decont chirie anl loredana-g loredana-g Buna ziua. Locuiesc de 5 ani intr-un apartament Anl cu contract de inchiriere. Am facut cere la mine la servici pt decont deoarece lucrez in sistemul ... (vezi toată discuția)
Incasare bani concediu odihna neefectuat - functionari publici cu statut special dodd dodd este legala incasarea banilor pe concediul de odihna neefectuat (anul trecut) in cazul functionarilor publici cu statut special? va rog sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)