avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incasare bani concediu odihna neefectuat - functionari ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incasare bani concediu odihna neefectuat - functionari publici cu statut special

este legala incasarea banilor pe concediul de odihna neefectuat (anul trecut) in cazul functionarilor publici cu statut special? va rog sa imi raspunda cineva care stie de cazuri identice! multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:42, 25 Octombrie 2011
Este permisa doar in cazul incetarii raportului de serviciu.
sunr 2 sutuatii...la care legea face referire dar nu spune altceva! explicit ca nu e legala incasarea banilor pe C.O. neefectuat, va rog sa-mi explicati in cateva cuvinte
Care sunt cele doua situatii?

Eu o cunosc doar pe aceasta:

Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003

Art. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Art. 117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

dar in legea 293 , legea functionarului public cu statut special????
cine se face vinovat in cazul in care s-a facut plata concediului neefectuat , cel care a solicitat (nestiind legea) sau cel care a semnat statul de plata?

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a concediului de odihna bgina bgina Sunt functionar public si incepind cu 30.12.2011 ies la pensie. dar nu am efectuat concediul de odihna pe anii 2010 si 2011 .pot compensa zilele neefectuate de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna OLIMPIA CURTEAN OLIMPIA CURTEAN Daca un functionar public mai are concediu de odihna aferent anului trecut si pleaca din institutie intainte de a-l efectua, i se poate plati la lichidare? (vezi toată discuția)
Angajat contractual( nu functionar public) are dr la concediul de anul trecut mihaela_982 mihaela_982 un angajat contractual- nu functionar public - daca nu a luat concediul pe anul 2007 poate sa il ia in anul 2008? (vezi toată discuția)