avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Activitate BodorinStefan

Activitate BodorinStefan

Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
imediat face si pastile :))
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
inca nu a venit de la revelion
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
Nici un raspuns de la nimeni toata lumea da din umeri!
A mai fost cineva in situatia aceasta?
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Merci de heads up incerc luni sa vad ce se poate rezolva
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
o modalitate de adresare ? exista oare niste pasi prin care poti obtine audienta?

intreb pentru ca trebuie sa ma duc bine pregatit.
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
Mie de aia nu imi accepta cererea :
Articolul 221-HG1391/2006 regulam aplic oug 195/2002
al. (1) litera (c) pentru ca imi apare ca mi-au suspendat dreptul de conducere in 2016 pe la jumatatea anului cand eu nici macar nu eram in tara si pot sa dovedesc asta prin biletele de la avion si contractul de munca pe care l-am avut prin pasaport si asa mai departe, pe cand ei trebuiau sa imi suspende permisul din 2014 pana in 2015 ....cel tarziu in luna a 12 adica ..... din 23-09-2014 cand a decis judecatoria Sibiu anularea cererii mele si ma pune sa dau permisul in 5 zile de la primirea instiintarii 5 luni hai 6 luni dura trimiterea si inca 2 pana se autosesizau hai 3 ca prostul de mine nu a dat permisul si inca 3 luni in care imi tineau permisul si inca 1 luna ca nu l-am dat la timp adica in total un an si o luna tot ar fi trecut 2 ani de cand se termina uspendarea permisului . eu nu inteleg de ce m-a apucat 2016 cu suspendarea.... aici e problema nu mi s-a admis cererea din greseala lor. nu din a mea.
Răspuns la discuția Schimbare permis auto
Eliberarea permisului de conducere se realizează în conformitate cu Ordinul MAI nr. 123 din 5 august 2013 privind condițiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului.

DOCUMENTE NECESARE:


actul de identitate al titularului din care sa rezulte ca acesta are domiciliul sau reședința în România, în original și copie;
dovada plății contravalorii permisului de conducere (taxa permis – 68 lei – se poate achita la ghișeu)
permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita, în original;
documentul emis de o unitate medicala autorizata (fisa medicala – în original) din care sa rezulte ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conducă autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere (numai in cazul in care se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă). Unitatile medicale autorizate pentru examinarea candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere, din judetul Sibiu, se regasesc pe site-ul Directiei de Sanatate Publica Xmunicipiu.

Cererea pentru eliberarea permisului de conducere se va lista de catre lucratorul de la ghiseu dupa introducerea datelor in sistemul informatic si va fi semnata de catre titular, dupa verificarea datelor inscrise in aceasta.
In cazul pierderii, deteriorării sau furtului permisului de conducere, titularul declara acest fapt lucratorului de la ghiseu.
Dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza pe loc si are termen de valabilitate 15 zile, numai pe teritoriul României.
În situaţia în care permisul de conducere a fost retinut, nu se pot depune cereri pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă ori a unui duplicat, cu excepţia cazurilor în care permisul de conducere a fost reţinut ca urmare a deteriorării ori expirării perioadei de valabilitate.

cam asa e la sibiu.... cred ca asa e in toata tara
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
adug perdioada in care am stat in SUA: 09-11-2015 => 4 iulie 2016 am biletele de la avion
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
cyan a scris:



Daca puteti sa demonstrati ca nu ati primit instiintarea atunci ar exista sanse sa se aprobe reducerea la 30 de zile. Dar este dificil, trebuie sa solicitati la judecatorie dovada comunicarii hotararii iar pana o veti primi se implineste termenul de 31.01.18.
Sa inteleg totusi ca nu vi s-au adaugat cele 30 zile ptr nepredarea permisului?


cyan , Multumesc mult pentru sprijin ... este o speta foarte complexa si inteleg unele neclaritati sau neintelegeri tinand cont de diferenta de nivel al cunostintelor judiciare intre noi doi.

Speta simpla este : am avut accident fara vatamari corporale si am primit amenda + retinerea dreptului de conducere + bonus o dovada ce imi dadea drept de conducere din data de 16.11.2017 pana in data de 31.11.2017. Am fost la Tulcea am sustinut si promovat examenul apoi am platit amenda ( intreaga ) si am depus cererea de reducere a perioadei de suspendare .

PV spunea ca am dreptul de conducere suspendat pe 60 de zile deci din 01.12.2017 pana in 30.01.2018 dar sistemul pol Sibiu spunea ca perioada de suspendare incepe din 02.12.2017 si tine pana in 31.012.2017 . Cererea mi-a fost negata/refuzata/respinsa pentru ca nu aveam 2 ani impliniti de cand mi-a fost suspendat ultima data permisul si aici incepe speta lunga:

stiam ca permisul mi-ar fi fost suspendat undeva intre 2014-2015 nicicum 2016
23.09.2014

Ora estimata: 12:00

Complet: C19 Civil Camera de consiliu

Tip solutie: Anulează cererea

Solutia pe scurt: Anulează cererea formulată de petentul BODORIN? TEFAN, Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.9. 2014.

Document: Încheiere finală (dezinvestire) 9207/2014 23.09. 2014


am fost sa predau permisul nu a fost acceptat acasa nu primisem nimic pentru ca nu mai stateam acolo si am spus asta politiei si tot balamucul ce a urmat apoi in final ma intorc din SUA si imi fac atestat TAXI unde cere ATENTIE se cere cazier auto adica :
Candidatii la examen trebuie sa aiba 21 de ani impliniti, minim 8 clase absolvite, permis de conducere categoria B cu o vechime de 3 ani sau categoria C cu o vechime de minim 2 ani, in ultimele 12 luni sa nu fi avut evenimente rutiere grave, sa fie apti medical si psihologic.

Atestatul il am si e valabil .

Ma gandeam la obtinerea unei audieri .... cazier auto nu am cum sa scot pentru ca imi trebuie copie dupa permis si permisul e la ei... cerc vicios si acum si atunci ...

Care ar fi caile sau pasii de a obtine acea reducere ce m-ar pune in drepturi deja .
Ce ma sfatuti sa fac tinand cont de situatie si daca ar fi bine sa dau in judecata politia pentru neglijenta si sa cer despagubirea materiala in cazul unui refuz al reducerii .
Răspuns la discuția Permis suspendat in lipsa
testul l-am sustinut in data de 20.12.2017 si l-am si promovat.
perioada de suspendare a permisului ar fi acum 02.12.2017 => 30.01.2018.
Lucrez in domeniul Taxi si nu pot sta fara permis o zi.
Cererea de injumatatire a duratei de retinere a carnetului a fost respinsa astazi 03.01.2018 pentru ca in trecut mi-a fost suspendat permisul dar in lipsa si in perioada in care eu am avut permisul suspendat aveam permisul pentru ca nu am putut sa il predau si uite asa s-a lungit treaba pana undeva in 2016 cand a intreat in cauza suspendarea. eu neputand sa primesc nimic acasa .