avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare permis auto

Pentru schimbarea permisului auto inainte sa expire trebuie fisa medicala?
Multumesc frumos.
Eliberarea permisului de conducere se realizează în conformitate cu Ordinul MAI nr. 123 din 5 august 2013 privind condițiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului.

DOCUMENTE NECESARE:


actul de identitate al titularului din care sa rezulte ca acesta are domiciliul sau reședința în România, în original și copie;
dovada plății contravalorii permisului de conducere (taxa permis – 68 lei – se poate achita la ghișeu)
permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita, în original;
documentul emis de o unitate medicala autorizata (fisa medicala – în original) din care sa rezulte ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conducă autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere (numai in cazul in care se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă). Unitatile medicale autorizate pentru examinarea candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere, din judetul Sibiu, se regasesc pe site-ul Directiei de Sanatate Publica Xmunicipiu.

Cererea pentru eliberarea permisului de conducere se va lista de catre lucratorul de la ghiseu dupa introducerea datelor in sistemul informatic si va fi semnata de catre titular, dupa verificarea datelor inscrise in aceasta.
In cazul pierderii, deteriorării sau furtului permisului de conducere, titularul declara acest fapt lucratorului de la ghiseu.
Dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza pe loc si are termen de valabilitate 15 zile, numai pe teritoriul României.
În situaţia în care permisul de conducere a fost retinut, nu se pot depune cereri pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă ori a unui duplicat, cu excepţia cazurilor în care permisul de conducere a fost reţinut ca urmare a deteriorării ori expirării perioadei de valabilitate.

cam asa e la sibiu.... cred ca asa e in toata tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere inainte de termen popo_acas popo_acas Buna ziua , Permisul meu expira in 2016 , dar vreau sa il schimb acum . Problema care o am este ca nu vreau sa platesc taxa si la ghiseu cind ajung [este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului de conducere dianamihaela1081 dianamihaela1081 Îmi expira permisul de comducere pe 22,01,2014 şi aş dori sa stiu de ce acte am nevoie pt schimbarea lui (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)