avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbarea permisului de conducere

Îmi expira permisul de comducere pe 22,01,2014 şi aş dori sa stiu de ce acte am nevoie pt schimbarea lui
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:16, 3 Ianuarie 2014
Eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă

a) cererea titularului completată citeț, cu majuscule sau tehnoredactată, semnată de titular;
b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România,
c) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – achitată la orice unitate CEC;
d) permisul de conducere, în cazul deteriorării acestuia sau pentru schimbarea numelui. În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);
e) documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original şi copie, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

sursa:

[ link extern ]
cat e valabila fişa medicala
1 (un) an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare permis de conducere nicolas25 nicolas25 buna ziua. pe data de 26 aprilie 2014 trebuia sa-mi reinnoiesc permisul de conducere, el expirand in acea zi. ce acte si ce amenda o sa trebuiasca sa platesc ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carnet conducere voicudamian voicudamian permisul meu auto emis la 25.09.2007 expira la 25.09.2017. As vrea sa stiu ce acte si conditii de indeplinit sunt necesare pentru a reinnoi permisul. Va ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere expirat doru-ineu69 doru-ineu69 Posed Permis de Conducere categ.B,C.emis ladata de 05/11/1990,iar de atunci nu l-am preschimbat. Pot renunta la Categ.C ? Cum trebuie sa procedez ptr. a fi ... (vezi toată discuția)