Multumesc pt raspuns. Asa este, insa ce facem cand el deja a actionat in numele locatarilor, a chemat firma pt reparatii si ne baga pe gat suma 11.000 lei pt asta (carpeala pt ca oamenii inca au probleme) iar cei de la ultimul etaj, il vad drept zeu, pt ca a actionat in situatie de urgenta pentru a-i ajuta. Acum am aflat ca defapt ca presedintele e in curs de achizitionare a unui alt apartament, intr-un alt imobil de-al dezvoltatorului (a platit taxa de rezervare) deci este clar conflict de interese. Ne simtim ca in zona crepusculara, el face ce vrea si cu ajutorul unor adepti, mari sustinatori, noi avem doar de suferit. Am trimis in scris, o notificare catre dezvoltator, in care cer, in nume personal, un raspuns referitor la aceasta cauza. Ideea este ca ei nu au nici o notificare si nici raspuns in scris, in care dezvoltatorul spune nu, vor judecata, insa cum putem dovedi, prin vorbe ca acesta nu a vrut sa intervina...Ne baga pe gat legea, confirm careia, acoperisul e proprietate comuna, intra in datoria asociatiei, insa daca e garantia inca in vigoare, dece?
Buna ziua,
Ne-am mutat de un an si jumatate intr-un bloc nou, care in urma vremii rele si a ploilor a avut de suferit, iar unele familii de la ultimul etaj au fost afectate, infiltratii samd.
Blocul este in garantie, pagubitii au apelat la dezvoltator, care refuza sa faca reparatiile, apoi s-au intors la asociatia de locatari din care facem parte si au cerut sa faca asociatia reparatiile. Presedintele, fara acordul nostru a chemat si reparat cu o echipa neavizata, pt o suma enorma acoperisul, nereguli inca sunt iar suma ne-a fost impusa, fara ca macar inainte sa fim anuntati. Locatarii refuza plata abuziva si cer ca dezvoltatorul sa fie dat in judecata, silit sa faca reparatiile care i se cuvin.
Intrebare, este legal asa ceva, sa ni se impuna fara a fi macar anuntati, mai ales in faza de garantie a blocului?
Multumesc.