avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate Iris amelia

Activitate Iris amelia

Buna seara,
In ctr de donatie notarul a mentionat faptul ca sunt casatorita si a trecut numele sotului si CNP-ul acestuia. Este vreo problema, avand in vedere ca dorim sa fie bun propriu? Are vreun drept sotul asupra imobilului donat sau asa trebuie mentionat in ctr? Multumesc!
Buna seara,
Se va incheia la notar un ctr de donatie pt suma de 69.500 ron de la parintii catre frate. Banii tb sa ii vireze parintii in cont fratelui si apoi se merge la notar pt semnarea ctr? Se va specifica in ctr si nr ordinului de plata? Se pot vira toti banii odata, sau nu tb sa depaseasca 10.000 euro/ transfer? Cum trebuie procedat? Multumesc mult!
Multumesc frumos pt tot!
Ok, asta inseamna ca pot sta linistita ca nu poate ataca partea ce mi-o doneaza parintii, avand in vedere ca ii da si lui o suma de bani. Dar partea ce mi-o doneaza el (apare si el in ctr initial alaturi de tata ca si proprietar, chiar daca era minor cand s-a facut ctr), poate revonca in vreun fel? Daca parintii vor avea drept de uzufruct viager, ma afecteaza cu ceva? Multumesc!

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să postați un nou mesaj. Mulțumesc-
Asta inseamna ca se vor face 2 ctr de donatie, nu? Unul catre mine pt apartament si unul catre frate pt suma de bani?
Si inca ceva...in ctr de donatie catre frate cum se specifica ce reprezinta suma (as vrea sa se mentioneze ca este pt apartament)? Multumesc mult!

Multumesc mult! Asa vom face, vor da parintii banii fratelui si facem ctr de donatie la notar. Se poate specifica in ctr de donatie si ca fratele a primit banii, da? Multumesc mult!

raluk0207 a scris:

Cel mai bine e ca suma de bani sa fie donata de parinti fratelui, si incheiat un contract de donatie la notar, in acest sens.

Am inteles. Se poate mentiona cumva ca parintii au dat si fratelui contravaloarea bunului care mi-l doneaza mie?....as mai putea putea avea astfel probleme cu el la o eventuala succesiune?
Atat fratele cat si parintii imi fac donatie, fiecare partea lui. Daca fratele mai da o declaratie ca nu mai are nicio pretentie nu este ok? Ce imi doneaza el nu mai poate revoca presupun. Se poate mentiona cumva ca a primit bani despagubire? Sau sa mentioneze parintii ca a primit bani de la ei pt dreptul lui din apart ca sa nu mai poata revoca donatia?
Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau jumatate din val apart fratelui. Vor sa faca donatie pt a fi bun propriu, eu fiind casatorita. Pe ctr sunt trecuti parintii si fratele. Daca imi vor face donatie toti 3, ce probleme pot intampina...poate revoca cineva donatia? Ms!