avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate AlexCerveanu

Activitate AlexCerveanu

Buna ziua,

In luna Decembrie Anul 2017 am primit prin posta o decizie de impunere pentru stabilirea CASS pe Anul 2012. In acel an am realizat in perioada Ianuarie-August, venituri in baza unor contracte de cesiune a drepturilor de proprietate intelectuala, pentru care angajatorul a retinut la sursa CAS, somaj si impozit in intervalul Ianuarie-Iunie. Pentru lunile Iulie si August, angajatorul a retinut la sursa CAS, CASS, somaj si impozit. In momentul in care am cerut explicatii angajatorului din cauza carui fapt nu a retinut CASS in perioada Ianuarie-Iunie acesta a afirmat ca pentru respectiva perioada veniturile mele au fost impozitate corect, conform legii 571/2003 modificata si completata prin OUG 58/2010 cu norme de aplicare aprobate prin HG nr. 791/2010 si ulterior prin OUG 82/2010. In momentul de fata am depus o contestatie la ANAF in baza raspunsului primit de la angajator. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este, cine avea datoria sa plateasca CASS pentru perioada Ianuarie-Iunie, angajatorul sau angajatul.
Va multumesc anticipat!