avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie de impunere CASS 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie de impunere CASS 2012

Buna ziua,

In luna Decembrie Anul 2017 am primit prin posta o decizie de impunere pentru stabilirea CASS pe Anul 2012. In acel an am realizat in perioada Ianuarie-August, venituri in baza unor contracte de cesiune a drepturilor de proprietate intelectuala, pentru care angajatorul a retinut la sursa CAS, somaj si impozit in intervalul Ianuarie-Iunie. Pentru lunile Iulie si August, angajatorul a retinut la sursa CAS, CASS, somaj si impozit. In momentul in care am cerut explicatii angajatorului din cauza carui fapt nu a retinut CASS in perioada Ianuarie-Iunie acesta a afirmat ca pentru respectiva perioada veniturile mele au fost impozitate corect, conform legii 571/2003 modificata si completata prin OUG 58/2010 cu norme de aplicare aprobate prin HG nr. 791/2010 si ulterior prin OUG 82/2010. In momentul de fata am depus o contestatie la ANAF in baza raspunsului primit de la angajator. Intrebarea mea pentru dumneavoastra este, cine avea datoria sa plateasca CASS pentru perioada Ianuarie-Iunie, angajatorul sau angajatul.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
AlexCerveanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 18:13, 5 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatul.
In perioada la care faceti referire, prin D112 depusa de angajator se retineau doar contributiile la CAS, somaj si impozit, din iulie 2012, prin modificarea efectuata in D112 a fost introdusa si contributia la CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit cas - oug nr. 58/2010 ContSters236108 ContSters236108 Buna ziua, In perioada 11 noiembrie 2006 - 15 martie 2011 am lucrat ca [b]agent de asigurare, in acelasi timp neangajat cu carte de munca.[/b] [b]Firma ... (vezi toată discuția)
Notar - contributii lylyan lylyan Ca notar am ctr cass cf decl 200 si 220 am ctr cu casa de pensii mai vechi pe o suma mai mica de 2500 lei S-a modificat ordonanta in ce ma priveste? mai ... (vezi toată discuția)
Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)