Le-am dat celor de la asociație exact aceeași lege scoasă la imprimanta și articolul evidențiat cu marker. Singurul răspuns a fost că nu va repara asociația, deoarece nu sunt membră a asociației.
Pe de altă parte, am vorbit la o altă administrație de bloc și acolo mi s-a spus că fațada din dreptul apartamentului meu trebuie reparată de mâine și numai fațada din dreptul scării comune este suportată de către asociație.
În urma unei furtuni puternice a căzut in dreptul unui dormitor al apartamentului meu, o porțiune din fațada exterioară a blocului.
Mi s-a spus că dacă nu sunt membră a asociației de proprietari, trebuie să repar fațada din bani proprii.
REPARAȚIA FAȚADEI BLOCULUI TREBUIE FĂCUTĂ DE MINE SAU DE CĂTRE ASOCIAȚIE?
Mama așteaptă să primească cealaltă jumătate a banilor, cu toate că, chiar si acum i-am explicat că nu are cum să vândă casa fără suucesiune și fără acceptul celorlalți succesori și nu vrea sub nici o formă să renunțe la această idee și să-i dăm noi (copiii ei) banii inapoi promitentului cumpărător, pentru a nu ajunge în instanță datorită promitentului cumpărător și a unuia dintre succesori care nu ar vinde casa, ci ar vrea să locuiască acolo.
Un alt detaliu pe care nu l-am menționat înainte, este acela că actele casei le-am luat eu la înmormântarea bunicii (cand eu si un frate de al meu ne-am ocupat de toată înmormântarea bunicii) si pe mama am internat-o in spital (la 2 zile după înmormântare), mama stând internată aproape o luna.
In tot acel timp (după plecarea mea si a fratelui meu acasă), cele 2 case au rămas nesupravegheate, ceea ce m-a făcut să iau toate actele importante cu mine, pentru a nu fi furate în tot acest răstimp.
Acesta este unul dintre motive pentru care am luat actele celor 2 case (chiar și ale casei ei), al doilea fiind faptul că mama bea mult și am considerat că ar putea semna ceva fiind beată.
După internarea in spital (pentru ciroza hepatită) a intrat in sevraj și timp de aproape o săptămână a țipat pe acolo, a batut o pacientă și a vrut să se arunce de la etaj.
In concluzie, a promis ca va vinde casa, fără acceptul celorlalți succesori și fără a avea chiar și actele casei.
Poate părea ciudată explicația, însă lucrurile sunt simple: mama locuieste în imediata vecinătate a casei pe care vrea să o vândă, casa mamei ei care a decedat, respectiv bunica mea.
Eu am aflat după câteva luni de renovarile făcute în casa ei din banii primiți de la promitenul cumpărător care deja locuiește în casa bunicii mele, deoarece sunt la 800Km de mama.
Încă o dată mulțumesc tuturor celor care si-au răpit din timp pentru a-mi răspunde.
Pentru a lămuri situația, nu eu am încheiat un astfel de precontract, ci mama mea.
Anul trecut am aflat de la mama mea că era cineva interesat de casă, să stea cu chirie sau să o cumpere și am sfatuit-o să nu bage pe nimeni strain in casa batraneasca, explicandu-i că vânzarea nu este posibilă atâta vreme cât nu este făcută succesiunea, iar ceilalți succesori, nepoții ei sunt rasfirati prin lume, cu atât mai mult că unul dintre ei nu ar vinde ci ar fi posibil să dorească să locuiască acolo.
Acum cateva săptămâni am descoperit ca mama făcuse renovari in casa ei ... cu banii luati de la promitentul cumpărător, că semnase un precontract (nu la notar, ci in prezența a doi martori), un precontract tehnoredactat la calculator, nu de ea, ci bănuiesc de promitentul cumpărător.
Se mentiona ca mama declara pe propria răspundere că promite să vândă întreaga casă, că a anunțat ceilalți succesori de vânzare si ca sunt de acord, ca a luat jumatate din suma promisă și că va primi cealaltă jumătate după semnarea actelor de vânzare-cumpare cu un termen limită, după acel termen fiind obligată să dea banii primiti înapoi sau să se apeleze la instanța.
Noi copii ei am vrut sa vorbim cu cel care locuieste in casă, sa-i propunem sa-i dăm noi banii inapoi (deoarece mama i-a cheltuit deja) ... însă MAMA NICI NU VREA SĂ AUDĂ DE ASEMENEA SOLUȚIE așteptând termenul limită pentru a primi si cealaltă jumătate a banilor.
Sunt îngrijorată de ceea ce poate păți mama.
Sunt interesată in mod deosebit de modul în care poate fi tras la răspundere promitentul vânzător, pentru că este o persoană vârstnică și pun la îndoială capacitatea de a lua decizii, mai exact că nu ar fi gândit limpede din cauza vârstei și a alcoolului.
Persoana care a promis vânzarea casei este fica a defunctei si detine 1/3 din moștenire, iar ceilalți 5 succesori împreună dețin 2/3 din casă si sunt nepoți care locuiesc la distanță de casa bătrînească, probabil neimaginandu-si ca mătușa lor a promis ca o va vinde si deja a luat o jumătate din bani pe care i-a și cheltuit.
În ceea ce privește îmbunătățirile probabil că se discutase că se vor face, din moment ce au fost stipulate în precontract, astfel că promitentul cumpărător avea automat dreptul să le facă.
Promitentul cumpărător stă în casă având numai acceptul promitentului vânzător, fără ca ceilalți succesori să știe și probabil să fie de acord.