avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate marafarcasanu

Activitate marafarcasanu

Răspuns la discuția Schimbarea numelui de familie

marafarcasanu a scris:

Doamna Caragate,
Va rog sa imi spuneti, pentru ca informatiile dumneavoastra sunt foarte exacte: In cazul meu, am divortat in 2010 si mi-am pastrat numele sotului. Acum, ca as vrea sa revin la numele de familie a parintilor, cererea la Monitorul Oficial trebuie luata de la Starea Civila? Locuiesc in Bucuresti, in timp ce fostul sot locuieste in Brasov. Si numar 2) Am nevoie la dosar de consimtamantul notarial al fostului sot?

Răspuns la discuția Schimbarea numelui de familie
Va rog sa imi spuneti, pentru ca informatiile dumneavoastra sunt foarte exacte: In cazul meu, am divortat in 2010 si mi-am pastrat numele sotului. Acum, ca as vrea sa revin la numele de familie a parintilor, cererea la Monitorul Oficial trebuie luata de la Starea Civila? Locuiesc in Bucuresti, in timp ce fostul sot locuieste in Brasov. Si numar 2) Am nevoie la dosar de consimtamantul notarial al fostului sot?
Multumesc. In sentinta (divorțul a fost în Brașov) mi-a rămas numele fostului sot. Problema este ca m-am mutat din Brasov, unde însă mi-a rămas rezidența. Aș dori să schimb și numele și rezidenta: deci un nou nume, o nouă rezidentă. Am dificultăți să mă mai întorc la Brașov în general. Să înțeleg că ar trebui inițial să-mi schimb rezidența aici în Ilfov, apoi să încerc în Ilfov schimbarea numelui pe numele de familie de fată ca să evit să mă întorc acolo? Va mulțumesc anticipat dacă îmi răspundeți și la asta.
Buna ziua. Dupa divort, am preferat initial sa raman cu numele de familie al sotului. Acum locuiesc in Ilfov si doresc sa imi schimb si numele de familie, revenind la numele de fata, si domiciliul in acelasi timp. Este posibil sa realizez acest lucru concomitent si daca da, ce acte sunt necesare si unde trebuiesc depuse aceste acte,la vechea rezidenta in Brasov sau la noua in Ilfov (unde nu sunt de fapt inregistrata)?