avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea numelui de familie dupa divort si a rezidentei in acelasi timp? Aceasta schimbare a numelui si domiciliului se poate realiza concomitent si in care dintre cele doua locuri de rezidenta (fostul sau actualul?)

Buna ziua. Dupa divort, am preferat initial sa raman cu numele de familie al sotului. Acum locuiesc in Ilfov si doresc sa imi schimb si numele de familie, revenind la numele de fata, si domiciliul in acelasi timp. Este posibil sa realizez acest lucru concomitent si daca da, ce acte sunt necesare si unde trebuiesc depuse aceste acte,la vechea rezidenta in Brasov sau la noua in Ilfov (unde nu sunt de fapt inregistrata)?
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
marafarcasanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:54, 13 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Daca prin sentinta s-a dispus revenirea la numele purtat anterior atunci cu sentinta legalizata, cu actele de proprietate ale imobilului unde stati, cu certificatul de nastere si cu vechiul C.I, (toate copii xerox si originale) va prezentati la politia unde veti avea domiciliu si veti primi alta C.I.
Daca nu este prevazuta in sentinta schimbarea numelui atunci va trebui sa va adresati la Brasov cu cerere de schimbare a numelui pe cale administrativa.
Multumesc. In sentinta (divorțul a fost în Brașov) mi-a rămas numele fostului sot. Problema este ca m-am mutat din Brasov, unde însă mi-a rămas rezidența. Aș dori să schimb și numele și rezidenta: deci un nou nume, o nouă rezidentă. Am dificultăți să mă mai întorc la Brașov în general. Să înțeleg că ar trebui inițial să-mi schimb rezidența aici în Ilfov, apoi să încerc în Ilfov schimbarea numelui pe numele de familie de fată ca să evit să mă întorc acolo? Va mulțumesc anticipat dacă îmi răspundeți și la asta.
Schimbarea de nume se formuleaza la starea civila de la locul dvs. de domiciliu stabil. Cam in 6 luni (mai intai formulati anuntul la MO, apoi sa treaca 1 luna de la difuzare, dupa care vreo 3 luni dureaza obtinerea acordului, apoi schimbarea buletinului, etc.)veti reusi sa va schimbati si actele. Era bine daca nu insistati la divort in pastrarea numelui sotului, v-ati fi scutit de alergatura acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte schimbare nume florin_feraru florin_feraru Buna seara!Va rog sa-mi spuneti si mie ce acte ii trebuiesc pentru a schimba numele copilului.M-am casatorit de curand .Sotia mea are un copil dintr-o ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa sentinta definitiva divort Carmen_A Carmen_A Buna tuturor si multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite! Nu stiu daca s-a mai discutat vreodata un subiect pe aceasta tema, am cautat pe forum, dar ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camiy23 camiy23 Buna, As dori sa imi schimb numele de familie. Prin casatorie nu mi-am schimbat numele de familie deoarece am avut niste probleme personale. As vrea sa va ... (vezi toată discuția)