avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate SergiuCatana

Activitate SergiuCatana

Discuție legea 231/2018
Imi poate explica cineva daca se poate , ce inseamna termenul de cooperativizare ? Si de unde as putea scoate o dovada daca a fost sau nu terenul cooperativizat, sau alte metode.

"Legea 231/2018
În cazul terenurilor aferente locuinței, care nu au fost cooperativizate, deținătorii sau moștenitorii acestora pot solicita comisiei județene emiterea titlului de proprietate în condițiile prezentei legi, astfel"
Se poate lua in concesiune , un teren aflat in proprietatea Statului Roman? In CF terenul e pe Statul Roman , nu in administrarea Primariei comunei.Va multumesc.
Am o mica problema cu casa parintilor mei.

In 1992 parintii mei au vrut sa construiasca o casa, zis si facut , primarul de la aceea vreme ne-a dat un loc de casa , de aprox 900 mp ,aflat in proprietatea statului dandu-ne asigurari ca actele se vor rezolva fara probleme.
In 1994 constructia casei sa terminat , casa a ajuns la stadiu de rosu , si pamantul ne-a fost dat in concesiune(inca avem actele si chitantele),Am platit concesiunea pana in 2005, dupa care sa anulat din motive pe care inca nu le inteleg pe deplin , cred ca are legatura cu inflatia.
Mai apoi in 2017 , am aflat ca nici casa nu e pe numele parintilor mei.
Am umblat , m-am interesat la primaria locala si sa rezolvat , am trecut casa pe numele parintilor , platind si impozit cu 5 ani in urma cu tot cu penalitati, s-au facut masuratori , s-au depus acte la cadastru , au facut reactualizare tehnica , si totul a fost in regula , casa e acum pe numele parintilor mei in CF , insa , pamantul a ramas pe statul roman.
Zis si facut am depus o cerere la primarie pentru luare in concesiune a terenului , sau a vanzarii catre noi.
La rezolvarea cererii mi sa spus ca nu se poate da in concesiune terenul , sau sa fie vandut catre o persoana fizica din cauza unor legi date dupa 2010.
Mi sa mai spus , ca atat timp cat am casa pe teren , si terenul e al statului roman , pot sa ma folosesc de teren fara nici o problema.
Intrebarea mea e , pot parintii mei sa vanda casa aflata pe numele lor , chiar daca pamantul e pe numele statului ? si proprietarul sa se foloseasca de el in continuare.