Imi poate explica cineva daca se poate , ce inseamna termenul de cooperativizare ? Si de unde as putea scoate o dovada daca a fost sau nu terenul cooperativizat, sau alte metode.
"Legea 231/2018
În cazul terenurilor aferente locuinței, care nu au fost cooperativizate, deținătorii sau moștenitorii acestora pot solicita comisiei județene emiterea titlului de proprietate în condițiile prezentei legi, astfel"
Am o mica problema cu casa parintilor mei.
In 1992 parintii mei au vrut sa construiasca o casa, zis si facut , primarul de la aceea vreme ne-a dat un loc de casa , de aprox 900 mp ,aflat in proprietatea statului dandu-ne asigurari ca actele se vor rezolva fara probleme.
In 1994 constructia casei sa terminat , casa a ajuns la stadiu de rosu , si pamantul ne-a fost dat in concesiune(inca avem actele si chitantele),Am platit concesiunea pana in 2005, dupa care sa anulat din motive pe care inca nu le inteleg pe deplin , cred ca are legatura cu inflatia.
Mai apoi in 2017 , am aflat ca nici casa nu e pe numele parintilor mei.
Am umblat , m-am interesat la primaria locala si sa rezolvat , am trecut casa pe numele parintilor , platind si impozit cu 5 ani in urma cu tot cu penalitati, s-au facut masuratori , s-au depus acte la cadastru , au facut reactualizare tehnica , si totul a fost in regula , casa e acum pe numele parintilor mei in CF , insa , pamantul a ramas pe statul roman.
Zis si facut am depus o cerere la primarie pentru luare in concesiune a terenului , sau a vanzarii catre noi.
La rezolvarea cererii mi sa spus ca nu se poate da in concesiune terenul , sau sa fie vandut catre o persoana fizica din cauza unor legi date dupa 2010.
Mi sa mai spus , ca atat timp cat am casa pe teren , si terenul e al statului roman , pot sa ma folosesc de teren fara nici o problema.
Intrebarea mea e , pot parintii mei sa vanda casa aflata pe numele lor , chiar daca pamantul e pe numele statului ? si proprietarul sa se foloseasca de el in continuare.