avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cu proprietar si pamantul aflat pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cu proprietar si pamantul aflat pe numele statului Roman.

Am o mica problema cu casa parintilor mei.

In 1992 parintii mei au vrut sa construiasca o casa, zis si facut , primarul de la aceea vreme ne-a dat un loc de casa , de aprox 900 mp ,aflat in proprietatea statului dandu-ne asigurari ca actele se vor rezolva fara probleme.
In 1994 constructia casei sa terminat , casa a ajuns la stadiu de rosu , si pamantul ne-a fost dat in concesiune(inca avem actele si chitantele),Am platit concesiunea pana in 2005, dupa care sa anulat din motive pe care inca nu le inteleg pe deplin , cred ca are legatura cu inflatia.
Mai apoi in 2017 , am aflat ca nici casa nu e pe numele parintilor mei.
Am umblat , m-am interesat la primaria locala si sa rezolvat , am trecut casa pe numele parintilor , platind si impozit cu 5 ani in urma cu tot cu penalitati, s-au facut masuratori , s-au depus acte la cadastru , au facut reactualizare tehnica , si totul a fost in regula , casa e acum pe numele parintilor mei in CF , insa , pamantul a ramas pe statul roman.
Zis si facut am depus o cerere la primarie pentru luare in concesiune a terenului , sau a vanzarii catre noi.
La rezolvarea cererii mi sa spus ca nu se poate da in concesiune terenul , sau sa fie vandut catre o persoana fizica din cauza unor legi date dupa 2010.
Mi sa mai spus , ca atat timp cat am casa pe teren , si terenul e al statului roman , pot sa ma folosesc de teren fara nici o problema.
Intrebarea mea e , pot parintii mei sa vanda casa aflata pe numele lor , chiar daca pamantul e pe numele statului ? si proprietarul sa se foloseasca de el in continuare.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:59, 9 Ianuarie 2018
Buna seara,
In acest moment exista un drept de superficie.
primaria ar trebui sa va incheie un contract de superficie astfel incat sa platiti superficia.
Da puteti sa vindeti proprietatea asupra casei dreptul de superficie stangandu-se la momentul disparitiei imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii pe teren, luciu de apa Dinu_22 Dinu_22 Buna ziua, Detin un teren situat in apropierea Bucurestiului, in apropierea unui lac. Detalii teren: terenul are deschidere de aproximativ 20 ml la un ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu proprietate anadona anadona Buna ziua. Problema mea se prezinta astfel: acum 4 ani a decedat mama mea, nefacandu-se succesiunea dupa ea, iar acum 7 luni a decedat tatal meu. Ei au ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)