Buna ziua!
Daca am drept de semnatura pentru depunere a biletelor la ordin in agentia A a bancii B, dar nu sunt in oras la data la care ar trebui depus un BO, il pot depune la orice agentie a bancii B din tara sau este obligatoriu la agentia unde mi s-a facut dreptul respectiv?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc pentru raspuns. Da, nici eu nu am reusit sa incadrez activitatea in vreun cod caen. Nu este vorba despre o companie de brokeraj, prin acest serviciu eu nu incerc sa introduc clienti in piata, sa investeasca, ci este vorba despre clientii activi, care au deja conturi deschise la diversi brokeri, carora eu le furnizez zilnic analize de piata tehnice si fundamentale si semnale de tranzactionare (oportunitati de deschidere de pozitii in piata prin intermediul platformelor de tranzactionare) ce reprezinta viziunea personala asupra evolutiei unui anumit instrument financiar. Pentru a avea un cont martor, eu voi initia toate tranzactiile din semnale pe contul personal. Ca activitate cred ca ar fi ceva de genul "consultanta financiara"....nu stiu daca exista asa ceva in CAEN......
Buna ziua!
Conform legislatiei curente, am dreptul de a recupera contravaloarea taxei de poluare achitata in 2009 pentru autoturismul personal. Va rog sa imi comunicati daca depunerea documentatiei necesare este obligatorie la organul fiscal din judetul in care este inmatriculat autoturismul, sau este posibila la orice sediu ANAF din tara.
Multumesc!
Buna ziua!
Tranzactionez pe pietele valutare si as dori sa initiez un serviciu de semnale de tranzactionare. Ce presupune acest serviciu?! In urma unor analize de piata, in momentul in care se iveste o oportunitate de a deschide o pozitie in piata, clientul primeste pe sms si pe mail un mesaj (ex: cumpara EURUSD de la cotatia 1.2030, cu limita de pierdere la 1.2000 si tinta de profit la 1.2090). Pe mail va primi atasat si un print screen cu analiza pe grafic prin care se jusifica deschiderea pozitiei respective. Pentru acest serviciu, clientul plateste un abonament lunar iar sumele incasate vor fi desigur supuse impozitarii conform legislatiei in vigoare. Stiu ca toti furnizorii de asemenea servicii nu isi asuma in niciun fel posibilele pierderi ale clientilor, aceste servicii fiind considerate educationale si nu sfaturi de investitii sau administrare directa a contului.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Pentru a putea furniza un astfel de serviciu, este nevoie sa infiintez un srl sau pot face asta si printr-un pfa?
-In cazul unui srl, in ce cod CAEN poate fi integrata aceasta activitate?
-Personal, nu detin studii economice acreditate, asadar, in cazul srl-ului trebuie sa am economist angajat sau sa detin diploma de economist pt pfa, avand in vedere faptul ca piata Forex este o piata libera, nereglementata?
Rog a nu se confunda piata Forex cu piata de capital. Piata de capital este reglementata si autorizata de ASF in Romania si de alte organisme internationale: CYSEC, MiFID, SEC, etc. Fac aceasta mentiune, deoarece multi brokeri se folosesc de aceasta confuzie in promovarea serviciilor.
Va multumesc!