Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta:
Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, blocurile au fost construite si date in folosinta fiecare la distanta de 1 an (le vom numi bl 1, bl 2, si bl 3).
Bl 1 si bl 2, au format o asociatie de proprietari (AP) urmand ca bl 3 sa adere la acea asociatie, doar ca situatia a luat-o pe un fagas nu tocmai normal si toti locatarii bl 3 au hotarat ca ei nu vor sa adere la acea asociatie (unul din locatari lucrand la o firma de administrare si influentand-ui pe toti locatarii ca pot forma o alta asociatie cu bransamentul lor cu toate cele a lor...-un lucru bun sa te gospodaresti singur).Mai nou si bl 1 doreste aceasta "rupere" si formarea unei asociatii proprii pt blocul lor.
Intrebarea mea este urmatoartea: in ce baza legala se pot infinta 3 asociatii separate pe un singur bransament? Reamintesc faptul ca este un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa (dupa acel bransament exista 3 contoare pe ficare bloc in parte) si furnizorul spune ca el nu recunoaste nici un alt contor si ca bransamentul a fost gandit si calculat pt toate cele 3 blocuri (practic refuza). Bun, se infinteaza 3 asociatii, la cine ramane bransamentul, la care din asociatiile de proprietari, poate o AP sa furnizeze utilitati catre o alta asociatie legal???, practic este refacturare...
Ce se intampla in cazul in care una din asociatii nu plateste catre cea care detine bransamentul??? (intrebarea estentiala este cum se refactureaza...AP este o organizatie non profit fara a avea cod CAEN de furnizare servicii sau refacturare utilitati...).
Daca proprietarul bransamentului care se va alege (dintre bl 1 bl 2 si bl 3) inchide robinetul...ca asa i-a venit lui, motivand ca eu stiu ce....cum raspunde el legal?