Buna ziua! Pt recalculare indemnizatie crestere copil pt anul in curs, cum se face calculul mediei veniturilor? Ex. Daca am nascut in iulie 2016, m.am suspendat incepand cu 1.09.2016, media se calculeaza impartind la 7 luni, data nasterii copilului, sau la 8 luni, data suspendarii activitatii? Mentionez ca m.am suspendat cu 01.09.2016 exact dupa cele 42 zile de concefiu obligatoriu pt maternitate. Astept raspuns, cu text de lege contra cost. Va multumesc!
Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti lamuri cu urmatoarra situatie: sunt in concediu crestere copil incepand cu data de 1.09.2016. Copilul s.a mascut pe data de 21.07.2016. Am depus initial la AJPIS realizatul pe 2015 si estimatul pe 2016, unde mi s.a calculat indemnozatia. Ulterior, prinit regularizarea de la Anaf , in functie de realizatul de pe anul 2016. Cu aceasta regularizare si cu realizatul pe 2016 am mers la AJpis pt a mi se recalcula indemnizatia, intrucat realizatul pe 2016 a fost mai mare decat estimatul. Dna care se ocupa de recalculare de la AJPIS la recalculare doreste sa calculeze pe veniturile de pe anul 2016 conform realizatului meu si sa imparta la 8 luni, si nu la 7 luni, cand am nascut copilul. Mentionez ca am nadcut pe 21 iulie 2016 si mi.am suspendat activitatea de la Barou cu 01.09.2016 dupa ce au trecut cele 42 zile obligatorii pt concediul de maternitate, dupa nasterea copilului. Desi dupa ce am nascut nu am.mai desfasurat nicio activitate , fiind in concediu de maternitate, cand imi calculeaza venitul de pe anul 2016 pt a face media, imi imparte de 8 luni, dar cuantumul concediului de maternitate aferent lunii august nu mi.l ia in calcul rezultand o diferenta de 700 lei/luna in minus. Ce este de facurt? Cum este corect sa se faca acest calcul? In ordinul 1474/2011 nu este f clar lamurit. Nu ar tb sa imi calculeze media pe 2016 impartind la 7 luni, luna nasterii copilului? Multumesc !