avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil avocat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil avocat

Buna ziua,

referitor la cuantumul indemnizatiei de crestere copil pana la 1 an pe care o primeste o mama avocat: orice suflet din tara asta primeste 85% din venitul net din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (incluzand si luna nasterii copilului) iar avocatii primesc 85% din veniturile pe 2 ani fiscali????#-o

adik daca eu am nascut in mai 2012, mi se calculeaza indemnizatia in functie de veniturile realizate in tot anul 2011 (adik 12 luni) pe paza deciziei anticipate din 2011 si de veniturile realizate in 2012 (desi eu am muncit doar 4 luni in acest an iar veniturile sunt considerate tot aferente unei perioade de 12 luni, cat are anul fiscal) tot pe baza deciziei anticipate pe 2012???

primesc apoi decizia de impunere pe 2011 (cand o da Domnu') si apoi imi recalculeaza???

si in decembrie 2013 cand primesc decizia de impunere pt 2012 iar recalculeaza si ma bulverseaza (desi eu sunt de mult timp intoarsa la munca?)????

:sorry:
#-o
=D> sa inteleg ca toata lumea primeste 85% din venitul pe 12 luni si noi 85% din venitul pe 24 luni (din care 8 am stat acasa cu copilul...)???

cum se poate rezolva situatia? de ce nu se calculeaza in fct de veniturile declarate la casa de asigurari a avocatilor si pt care am proimit adeverinta in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Iulia Mihaila , utilizator 16:15, 14 Ianuarie 2018
Incercati sa luati legatura cu colega de forum "av.antoanelageaman" care este intr-o situatie asemanatoare si sa vedeti cum a procedat.
Si eu mai am o saptamaa si trebuie sa ma interesez mai amanuntit.De ce nu faceti o rectificativa pe 2012 cu ce ati realizat pana acum nu cu ce au retiut cei de la finante anticipat ca urmare a realizarilor de anul trecut?vorbim de indemnizatia pe oug 111/2010, nu cea de 600 lei de la barou,nu?:)
Indemnizatia pe oug 111! M-am lamurit cu aia 600!!
Calculul veniturilor nete în cazul avocaților se face strict după Decizia de impunere a veniturilor realizate pentru anul anterior, în care trebuie să existe data începerii activității și data suspendării sau încetarii activității, respectiv Decizia cu cod. 250, iar pentru activitatea din anul curent se iau în calcul veniturile nete, preconizate, declarate a se realiza, bine înțeles cu data începerii activității și a suspendării sau încetarii activității, după caz- Deizia cod 260. Este foarte important, veniturile nete realizate în anul anterior, se consideră a fi definitive și se calculează strict pentru perioada în care s-a desfășurat activitate
.Pentru veniturile preconizate a se realiza în anul curent se procedează în aceeași manieră, ținând seama de perioada efectivă de activitate.
La cunoașterea veniturilor nete efectiv realizate pentru anul curent, aveți posibilitatea depunerii unei cereri la AJPIS, pentru recalcularea sumei cuvenite cu titlu de ICC.
Recalcularea este obligatoriu de realizat de către AJPIS, la cererea beneficiarului, când acesta constată modificări ale veniturilor pe baza cărora s-a calculat ICC.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Sunt studenta in anul 3 la zi, insa in Iulie finalizez studiile, in octombrie urmeaza sa nasc. Voi mai putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului? Va multumesc!!

Alte discuții în legătură

Pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului? carpediemh carpediemh Buna ziua, Am absolvit in iulie 2011 Postliceala asistenti de farmacie, cursuri de zi, apoi am intrat in somaj dupa aceasta postliceala, somaj de 6 luni, care ... (vezi toată discuția)
Beneficiez sau nu beneficiez de indemnizatie de maternitate? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana \"Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul . Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt insarcinata si sunt in somaj,cand termin somajul mai am 4 luni de sarcina,unde ar trebui sa cotizez pentru a primi indemnizatia? (vezi toată discuția)