referitor la cuantumul indemnizatiei de crestere copil pana la 1 an pe care o primeste o mama avocat: orice suflet din tara asta primeste 85% din venitul net din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (incluzand si luna nasterii copilului) iar avocatii primesc 85% din veniturile pe 2 ani fiscali????#-o
adik daca eu am nascut in mai 2012, mi se calculeaza indemnizatia in functie de veniturile realizate in tot anul 2011 (adik 12 luni) pe paza deciziei anticipate din 2011 si de veniturile realizate in 2012 (desi eu am muncit doar 4 luni in acest an iar veniturile sunt considerate tot aferente unei perioade de 12 luni, cat are anul fiscal) tot pe baza deciziei anticipate pe 2012???
primesc apoi decizia de impunere pe 2011 (cand o da Domnu') si apoi imi recalculeaza???
si in decembrie 2013 cand primesc decizia de impunere pt 2012 iar recalculeaza si ma bulverseaza (desi eu sunt de mult timp intoarsa la munca?)????
:sorry:
#-o
=D> sa inteleg ca toata lumea primeste 85% din venitul pe 12 luni si noi 85% din venitul pe 24 luni (din care 8 am stat acasa cu copilul...)???
cum se poate rezolva situatia? de ce nu se calculeaza in fct de veniturile declarate la casa de asigurari a avocatilor si pt care am proimit adeverinta in acest sens?
Buna ziua! Pt recalculare indemnizatie crestere copil pt anul in curs, cum se face calculul mediei veniturilor? Ex. Daca am nascut in iulie 2016, m.am suspendat incepand cu 1.09.2016, media se calculeaza impartind la 7 luni, data nasterii copilului, sau la 8 luni, data suspendarii activitatii? Mentionez ca m.am suspendat cu 01.09.2016 exact dupa cele 42 zile de concefiu obligatoriu pt maternitate. Astept raspuns, cu text de lege contra cost. Va multumesc!
Indemnizatie
oana8989
buna ziua.daca sunt insarcinata si sunt in somaj,cand termin somajul mai am 4 luni de sarcina,unde ar trebui sa cotizez pentru a primi indemnizatia? (vezi toată discuția)