M-am lovit si de alta situatie, se cere o adeverinta din care sa rezulte caracterul definitiv(?!) a sentintei de divort, adica sa nu fie pe 2-3-5-10 ani, sa rezulte ca e divort pe toata viata, pana murim! Nu stiu de unde sa scot asa ceva, adica ceva care sa nu fie contestat vreodata, chiar daca hotararea finala a instantei spune clar ca decizia e DEFINITIVA si IREVOCABILA, semnata si autentificata de judecator in 2009, inregistrata la Registrul de Stare Civila israelian, de asemenea semnata in deplina cunostiinta de ambele parti. termenul de contestatie sau apel expirand de mult deja, evident niciuna dintre parti nu contesta divortul! Instanta din Romania pare absolut absurda in fata unor documente clare si de necontestat, traduse, legalizate, apostilate si tot ce se cere...Am senzatia ca dupa atatia ani, trebuie iar sa divortez si in Romania!
Eu nu am sentinta in original, aceasta a ramas la tribunal.Noua, mie si fostei sotii ne-a fost inmanata o copie a sentintei, conforma cu originalul, stampilata, pe care am legalizat-o, tradus si apostilat conform Conventiei Haga.In sentinta de divort nu sunt mentionate date referitoare la copil rezultat, pentru care avem indatoriri, drepturi si obligatii egale, iar dupa consultarea unui avocat am primit confirmarea ca nu e obligatoriu sa fie in aceeasi locatie unde s-a efectuat casatoria pentru recunoasterea divortului, legea aplicandu-se pe tot teritoriul Romaniei!Singurul act de identitate romanesc este pasaportul VALABIL,Locul de casatorie era flotant la vremea respectiva, eu fiind student, ne-avand deci domiciliul stabil in respectiva localitate.Repet, divortul e pronuntat, necontestat si irevocabil din 2009.Fiecare si-a refacut viata, dar figuram ca si casatoriti in Romania!Fosta sotie nu si-a schimbat numele, iar copilul nu este mentionat in actul de divort, nefiind implicat in procesul de divort, liber consimtit si aprobat de ambele parti la momentul respectiv.In registrul de stare civila israelian, buletin, pasaport, asigurari etc. figuram clar ca si divortati din 2009.Statul roman nu recunoaste, ce trebuie sa fac?
Buna ziua.Am emigrat acum 20 de ani impreuna cu sotia din Romania, fara sa renuntam la cetatenia romana, casatoriti fiind la momentul plecarii din tara si am divortat dupa cativa ani in Israel.Avem o sentinta definitiva de divort emisa de Tribunalul Tel Aviv-Israel in 2009.Mentionez ca sunt si cetatean roman, iar instanta de judecata din Romania nu vrea sa o recunoasca desi am trimis copie conforma cu originalul, legalizata, tradusa si apostilata, am mandatar legal imputernicit la notar in Romania, am atasat la documente si adeverinta de stare civila emisa de oficiul de evidenta a populatiei din Israel, unde se specifica clar ca suntem divortatati din anul 2009, iar Statul roman nu recunoaste asa ceva si sunt in continuare trecut in Romania ca si casatorit! Ce as mai putea sa fac in aceasta situatie? Am trimis exact toate actele cerute pentru recunoasterea de catre Statul Roman a divortului pronuntat de o instanta straina, cu toate acestea nu este recunoscut, desi situatia e absolut reala si evidenta din documentele de stare civila si emise de instanta judecatoreasca din Israel inca din 2009!