avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate Palas4

Activitate Palas4

Răspuns la discuția Alcoolemie 0,57 in aerul expirat.
Între 2-3 ani.

Koko87 a scris:

Asa mult a durat procesul? 3 ani?

Da. Condamnare la 1 an cu suspendare sub supraveghere. Permisul mi s-a anulat. Procesul a durat peste 3 ani.
În sânge am avut 1.10 cu 1.oo
Koko87 a scris:

Salut. Ce ai rezolvat? Tot 0,57 am si eu. Cat ti a iesit la sange? Cum ai rezolvat?

Palas4 a scris:

Buna ziua. In interval de 3 ore și jumătate axprosimativ am consumat 3 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la o ora după ce am consumat prima bere. In urma opririi de către agenții rutieri mi-a ieșit 0,57 in etilotest, am fost dus la recoltarea probelor de sânge - doua la interval de ora între ele. Eram complet conștient, chiar medicul mi-a zis , mai ales ca am dat și niște teste mișcare, care a zis ca îs bune. Nu am comis niciun fel de accident, alte abateri rutiere. Încă nu știu rezultatul probelor de sânge. Știu ca am dosar penal, am cooperat bine și cu agenții rutieri, etc. Este prima abatere după 9 ani de șoferie inclusiv profesioniști. Cam cât alcool as fi avut in sânge atunci, și cu ce ma aleg din prostia ce am făcut-o. Va mulțumesc.

Nu am de unde, eu sunt din GJ, procesul este in BR. Da, si eu m-am gandit la asta e drept. Oricum plec in Melbourne si asta e.
Pe data de 19 acum ce urmeaza, is asteptat la proces. Ce o fi, asta e.
Va multumesc pentru raspuns. In afara de variantele cu anulare permis ce se mai aplica? Da mi s-a spus ca voi fi chemat la judecata
5. Date privind desfăşurarea urmăririi penale:
Prin ordonanţa din data de 20.12.2017, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila – Serviciul Rutier, au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului, prevăzută de art.336 al.1 Cod penal.
Prin ordonanţa din 20.12.2017, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila – Serviciul Rutier au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul *******, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului, prevăzută de art.336 al.1 Cod penal.
Măsura a fost confirmată la data de 27.12.2017 de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.
Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de inculpatul ********** pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art.336 al.1 Cod Penal.
Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile prevăzute de art.108, art.10, art.83 şi art.108 alin.2 Cod procedură penală, întocmindu-se în acest sens procese verbale. În cauză nu a fost incident vreunul din cazurile de asistenţă juridică obligatorie prevăzute de art.90 Cod procedură penală.
Având în vedere faptul că infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art.336 al.1 Cod penal este o infracţiune de pericol, şi nu de rezultat, în cauză nu există latură civilă. În cauză nu au fost dispuse măsuri asigurătorii, preventive sau de siguranţă.
4
Faţă de cele expuse mai sus, constatând că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi că există probele necesare şi legal administrate, precum şi că infracţiunea pentru care este cercetat inculpatul există, a fost săvârşită de acesta, iar inculpatul răspunde penal,
În temeiul art.327 lit.a) Cod procedură penală,
DISPUN:
Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului:
**********,
 Cercetat, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art.336 al.1 Cod penal,
În temeiul art.329 Cod procedură penală, prezentul rechizitoriu însoţit de o copie certificată şi de dosarul cauzei se transmite Judecătoriei Brăila, competentă să judece cauza în fond, urmând a fi citat:
INCULPAT:
**********.
În temeiul dispoziţiilor art.274 al.1 Cod procedură penală, se stabilesc cheltuieli judiciare în sumă de 250 lei în sarcina inculpatului.

Politistul dupa ce m-a audiat mi-a spus ca dosarul pleaca in instanta, fiind prima abatere nu voi primi anulare permis.

Cam cat dureaza urmarirea penala ? Da, am acces in format electronic la dosar, via portal-just.ro

--------------------------

Nr. unic (nr. format vechi) : 19442/196/2018
Data inregistrarii 08.11.2018
Data ultimei modificari: 15.11.2018
Sectie: Secţia penală
Materie: Penal
Obiect: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)
Stadiu procesual: Fond;

Nr. unic (nr. format vechi) : 19442/196/2018/a1
Data inregistrarii 08.11.2018
Data ultimei modificari: 16.11.2018
Sectie: Secţia penală
Materie: Penal
Obiect: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară
Stadiu procesual: Fond
Am fost contactat, da voi merge sa dau declarația , de la parchet am primit NUP. Nu am inteles bine ce este, eu sunt din B, infracțiunea am comis-o in BR. Da, eram in timpul serviciu, pe TIR, program încălcat (fără dovezi) oboseala ...
Acum o luna in urma am primit rezultatul probelor biologice : 1,10 in sânge, dosarul se afla la parchet in curs de solutionare, mi s-a spus ca voi merge sa dau o declarație la IPJ...
Buna ziua. In interval de 3 ore și jumătate axprosimativ am consumat 3 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la o ora după ce am consumat prima bere. In urma opririi de către agenții rutieri mi-a ieșit 0,57 in etilotest, am fost dus la recoltarea probelor de sânge - doua la interval de ora între ele. Eram complet conștient, chiar medicul mi-a zis , mai ales ca am dat și niște teste mișcare, care a zis ca îs bune. Nu am comis niciun fel de accident, alte abateri rutiere. Încă nu știu rezultatul probelor de sânge. Știu ca am dosar penal, am cooperat bine și cu agenții rutieri, etc. Este prima abatere după 9 ani de șoferie inclusiv profesioniști. Cam cât alcool as fi avut in sânge atunci, și cu ce ma aleg din prostia ce am făcut-o. Va mulțumesc.