Buna ziua. In interval de 3 ore și jumătate axprosimativ am consumat 3 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la o ora după ce am consumat prima bere. In urma opririi de către agenții rutieri mi-a ieșit 0,57 in etilotest, am fost dus la recoltarea probelor de sânge - doua la interval de ora între ele. Eram complet conștient, chiar medicul mi-a zis , mai ales ca am dat și niște teste mișcare, care a zis ca îs bune. Nu am comis niciun fel de accident, alte abateri rutiere. Încă nu știu rezultatul probelor de sânge. Știu ca am dosar penal, am cooperat bine și cu agenții rutieri, etc. Este prima abatere după 9 ani de șoferie inclusiv profesioniști. Cam cât alcool as fi avut in sânge atunci, și cu ce ma aleg din prostia ce am făcut-o. Va mulțumesc.
Dacă în aerul expirat ați avut 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, în sânge va fi în jurul valorii 1,15 g/l.
Vi s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. Pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani sau amenda.
Acum o luna in urma am primit rezultatul probelor biologice : 1,10 in sânge, dosarul se afla la parchet in curs de solutionare, mi s-a spus ca voi merge sa dau o declarație la IPJ...
Am fost contactat, da voi merge sa dau declarația , de la parchet am primit NUP. Nu am inteles bine ce este, eu sunt din B, infracțiunea am comis-o in BR. Da, eram in timpul serviciu, pe TIR, program încălcat (fără dovezi) oboseala ...