avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare redopandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare redopandire permis

Nu scrie nicaieri ca a fost anulat permisul sau altceva cum il pot redobandi acum pe 12 dec mai exact pasii
Solutie: Condamnare Pronuntata in data de 2016-12-12
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvarşirea de către inculpatul M.-M. M. B.în data de 27.11.2013, a infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sange” prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu reţinerea dispoziţiilor art. 5 Cod penal şi aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal, amană aplicarea pedepsei închisorii de 8 (opt) luni închisoare stabilită inculpatului prin prezenta sentinţă penală pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, care se calculează de la data rămanerii definitive a prezentei sentinţe penale. În baza art. 85 alin. 1 şi 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţie: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Brăila la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să nu conducă nici un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea de?inerii permisului de conducere pe o durată de un an de la data rămanerii definitive a prezentei hotărari În baza art. 86 alin. 1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e), mai sus menţionate, se vor comunica de către inculpat Serviciului de Probaţiune Brăila. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală cu referire la art. 88 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiei impuse şi ale săvarşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, în sensul revocării amanării aplicării pedepsei închisorii ce i-a fost stabilită prin prezenta sentinţă penală şi a dispunerii aplicării şi executării acesteia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.12.2016.
Cel mai recent răspuns: mariusike , utilizator 16:14, 25 Noiembrie 2017
Scrie aici

Articolul 203-HG1391 reg. aplic. oug 195
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţa din România;
b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvărşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvărşită legislaţia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia titularul a domiciliat, în condiţiile existenţei unui certificat de deces.
Pai condamnarea mea este de 12 luni ma refer la cat este permisul suspendat ceea ce imi scrie in acte culmea ma duc la politia rutiera imi zice 24 de luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare robertrobert000000 robertrobert000000 Buna seara. MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CA NU INTELEG EXACT Tip solutie: Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 si 10 Cod proc. pen., raportat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darius1111 darius1111 Mi sa anulat permisu de conducere daca am primit sentinta asta? Se certifica de noi prin prezentul ca prin sentinta penala nr.946/2017 pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de a mai conduce orice categorie de vehicul doljistu123 doljistu123 Buna sear, In urma cu 12 luni am fost condamnat pentru conducere fara permis la care judecatorul s-a decis final astfel: <cenzzured> Ora ... (vezi toată discuția)