avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate victoria07

Activitate victoria07

Buna ziua. Fratele meu este bolnav psihic, suferind de schizofrenie paranoida. Dupa decesul parntilor nostri am dezbatut succesiunea unui imobil, fiecaruia revenindu-i jumatate din imobil.Tin sa precizez ca la succesiune fratele meu a fost reprezentat atat de tutorele sau, cat si de un curator special.Fratele meu nu detine nicio alta proprietate, decat jumatate din locuinta dezbatuta la succesiune. Eu doresc sa vand acest imobil, iar cu jumatatea lui din bani sa-i achizitionez o locuinta mai mica si mai putin costisitoare, in concordanta cu nevoile lui.(pensia lui este mai mica de 500 lei)). Autoritatea tutelara este de acord cu vanzarea imobilului,dar pune conditia ca in cererea trimisa de la notar catre aceata sa se specifice exact ce locuinta ii vom achizitiona in schimb. In conditiile date, este foarte greu sa putem realiza acest lucru deoarece la achizitionarea unei locuinte ti se cere sa achiti un acnto, iar, in cazul in care depasesti termenul stabilit in precontract, pierzi banii respectivi. Intrebarea mea este daca nu exista posibilitatea ca in cererea timisa catre autoritatea tutelara sa nu fie obligatoriu specificata adresa locuintei pe care vrei s-o achizitionezi, deoarece, in primul rand nu sti suma exacta pe care o poti obtine pe imobilul scos la vanzare, nici data exacta cand va fi vandut imobilul, astfel incat cu partea lui sa-i poti achizitiona altceva. Mai pe scurt,, nu ar trebui mai inainte sa fi sigur ca ai un cumparator, ca abia apoi sa poti cumpara altceva?Si cum poti fi sigur de un cumparator atata timp cat nu ai incheiat un precontract?(iar precontractul nu-l poti incheia atata timp cat autoritatea tutelara nu si-a dat acordul)Multumesc