avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire comuna cu un bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire comuna cu un bolnav psihic

Buna ziua. Fratele meu este bolnav psihic, suferind de schizofrenie paranoida. Dupa decesul parntilor nostri am dezbatut succesiunea unui imobil, fiecaruia revenindu-i jumatate din imobil.Tin sa precizez ca la succesiune fratele meu a fost reprezentat atat de tutorele sau, cat si de un curator special.Fratele meu nu detine nicio alta proprietate, decat jumatate din locuinta dezbatuta la succesiune. Eu doresc sa vand acest imobil, iar cu jumatatea lui din bani sa-i achizitionez o locuinta mai mica si mai putin costisitoare, in concordanta cu nevoile lui.(pensia lui este mai mica de 500 lei)). Autoritatea tutelara este de acord cu vanzarea imobilului,dar pune conditia ca in cererea trimisa de la notar catre aceata sa se specifice exact ce locuinta ii vom achizitiona in schimb. In conditiile date, este foarte greu sa putem realiza acest lucru deoarece la achizitionarea unei locuinte ti se cere sa achiti un acnto, iar, in cazul in care depasesti termenul stabilit in precontract, pierzi banii respectivi. Intrebarea mea este daca nu exista posibilitatea ca in cererea timisa catre autoritatea tutelara sa nu fie obligatoriu specificata adresa locuintei pe care vrei s-o achizitionezi, deoarece, in primul rand nu sti suma exacta pe care o poti obtine pe imobilul scos la vanzare, nici data exacta cand va fi vandut imobilul, astfel incat cu partea lui sa-i poti achizitiona altceva. Mai pe scurt,, nu ar trebui mai inainte sa fi sigur ca ai un cumparator, ca abia apoi sa poti cumpara altceva?Si cum poti fi sigur de un cumparator atata timp cat nu ai incheiat un precontract?(iar precontractul nu-l poti incheia atata timp cat autoritatea tutelara nu si-a dat acordul)Multumesc
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 09:29, 16 Ianuarie 2018
Din punctul meu de vedere, nu se poate trece peste conditia autoritatii tutelare. Puteti negocia insa un precontract conditionat de realizarea vanzarii imobilului detinut in coprorietate si in acest caz ati putea face dovada ceruta cu privire la noua locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a parintelui mihaela_alina mihaela_alina Buna ziua Mama mea nu mai gandeste normal, am si un certificat care atesta acest lucru si nici nu are grija de fratele meu, minor, inclusiv a acumulat o ... (vezi toată discuția)
Imparteala problema intre 5 frati. hopeless1 hopeless1 situatia sta cam asa:bunicii care au decedat acum cativa ani buni au lasat celor 5 fiii pamanturi si o casa la tara.normal ar trebui adunati toti fratii ca sa ... (vezi toată discuția)
Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)