avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturi a parintelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturi a parintelui

Buna ziua

Mama mea nu mai gandeste normal, am si un certificat care atesta acest lucru si nici nu are grija de fratele meu, minor, inclusiv a acumulat o mare datorie la intretinere.Ce as putea sa fac in aceste conditii, tatal meu este decedat ,iar eu fac facultatea la Bucuresti.Depindem de ea efectiv... ar mai fi multe de spus si lucruri grave.

Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
mihaela_alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela_alina , utilizator 22:25, 27 Februarie 2011
Solicitati punerea sub interdictie si numirea unui curator pt.administrarea bunurilor la primarie si la instanta .Daca sufera de scleroza poate fi pusa sub interdictie.Sesizati la Protectia copilului sa fie luat la o institutie sau sa fie incredintat unei alte persoane (ruda)pana la majorat .Deschideti succesiunea ca aveti si dvs. un drept dupa tata dar si minorul .Eventual solicitati sprijinul primariei sa o asiste pe mama la vanzarea imobilului, sa achitati datoriile si sa cumparati ceva mai ieftin pentru a nu ramane pe drumuri.
PC o cunosc, le -am prezentat cazul, insa putea fi internata doar cu forta si trebuia acordul tuturor vecinilor...Dispune de multe pamanturi, unele sunt pe numele ei insa se inglobeaza in datorii..Toata lumea stie prin ce trecem insa problema este ca fratele meu a facut anumite prostii si nu cred ca si-ar asuma cineva raspunderea pentru el
mihaela_alina a scris:

PC o cunosc, le -am prezentat cazul, insa putea fi internata doar cu forta si trebuia acordul tuturor vecinilor...Dispune de multe pamanturi, unele sunt pe numele ei insa se inglobeaza in datorii..Toata lumea stie prin ce trecem insa problema este ca fratele meu a facut anumite prostii si nu cred ca si-ar asuma cineva raspunderea pentru el

Acordul vecinilor? Adica de ce trebuie ei sa fie de acord pentru o chestiune care priveste familia dvs.? Ce varsta are fratele si ce prostii a facut mai exact? Si ce varsta aveti dvs.?
Am 20 de ani, iar fratele 16. Asa m-au informat cei de la Asistenta Tutelara cred,acest demers l-am facut in momentul in care am implinit 18 ani si mi-au spus ca fratele meu va ajunge la orfelinat.A furat, printre altele. Mi-au mai spus ca sunt 2 posibilitati ori este ea de acoird cu internarea, ori imi trebuia acordul tuturor vecinilor si certificatul medical pe care il detineam care arata ca sufera de schizofrenie paranoida..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)
Imparteala problema intre 5 frati. hopeless1 hopeless1 situatia sta cam asa:bunicii care au decedat acum cativa ani buni au lasat celor 5 fiii pamanturi si o casa la tara.normal ar trebui adunati toti fratii ca sa ... (vezi toată discuția)