Apartamentul va fi a copiilor, iar soția rămâne acolo până atunci, în privința asta am căzut de acord. Ne-am înțeles să plătesc în natură la creșterea copiilor, prin împărțirea 50 -50% a tuturor cheltuielilor. Dar soția mai cere și pensie de întreținere.
Încă nu am divorțat, suntem doar despărțiți. Suntem în faza de negocieri. Nu accept pensia de 33% din venit, din moment ce va fi autoritate comună asupra copiilor, cheltuielile lor vor fi împărțite și apartamentul va fi al lor.
Mă interesează ce beneficiu sau despăgubire pot să am de pe urma apartamentului comun, dat fiind faptul că eu m-am mutat în chirie și plătesc chirie iar soția a rămas și va rămâne în apartament cu copii. Dar menționez că copii vor sta și la mine.
Bună ziua. Urmează să divorțăm prin acord comun la notar, cu doi copii minori (2 și 12 ani). Am rămas de acord ca apartamentul, proprietate comună să devină proprietatea copiilor când vor fii maturi. Totodată am rămas de acord ca soția să rămână în acel apartament cu copii, eu să mă mut în chirie, iar copii vor fii în custodie comună, aprox. 60% din timp la soție și 40% la mine.
Întrebarea mea este: ce beneficii pot să am eu după acel apartament după divorț? De exemplu diminuarea pensiei de întreținere a copiilor pe care voi plăti eu.