avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament proprietate comună, transfer de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament proprietate comună, transfer de proprietate în favoarea copiilor după divorț. Pot pretinde diminuarea pensiei de întreținere pentru eu mă mut, deci urmează să plătesc chirie?

Bună ziua. Urmează să divorțăm prin acord comun la notar, cu doi copii minori (2 și 12 ani). Am rămas de acord ca apartamentul, proprietate comună să devină proprietatea copiilor când vor fii maturi. Totodată am rămas de acord ca soția să rămână în acel apartament cu copii, eu să mă mut în chirie, iar copii vor fii în custodie comună, aprox. 60% din timp la soție și 40% la mine.
Întrebarea mea este: ce beneficii pot să am eu după acel apartament după divorț? De exemplu diminuarea pensiei de întreținere a copiilor pe care voi plăti eu.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa va intelegeti cu sotia si asupra pensiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce legatura are pensia (drept cuvenit copiilor) cu apartamentul bun comun al sotilor ?

Ce doriti mai exact sa obtineti ?
Mă interesează ce beneficiu sau despăgubire pot să am de pe urma apartamentului comun, dat fiind faptul că eu m-am mutat în chirie și plătesc chirie iar soția a rămas și va rămâne în apartament cu copii. Dar menționez că copii vor sta și la mine.
In primul rand ati facut mari greseli.
Programul este un drept al copiilor si un drept al parintilor.asta odata.
Apoi cand copiii vor sta 40% o sa le dati sa manance la film imbracaminte etc.mai platiti si chirie.
Dupa mine era mai bine astfel.autoritate comuna program 59%cu 50% fara pensie alimentara si impartiti totul pe din doua, scoala imbracaminte bani de buzunar mancare adica pensie de intretinere in natura...
Apoi dvs ar trebui chiria sa o cereti sotiei, asa cum dvs ati acceptat sa va mutati cu chirie asa putea sa o faca si ea, daca nu apartamentul trebuia vandut si impartit banii pe din doua.
Sau il oprea fosta sotie si va platea sulta pe valoarea de 50% din el.
Asa dvs o sa platiti si pensie 33% din venituri, o sa cheltuiti si in cei 40% timpi petrecuti cu copii si chirie si fara casa si bunnde plata...
Încă nu am divorțat, suntem doar despărțiți. Suntem în faza de negocieri. Nu accept pensia de 33% din venit, din moment ce va fi autoritate comună asupra copiilor, cheltuielile lor vor fi împărțite și apartamentul va fi al lor.

Alte discuții în legătură

Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Partaj mihaelaraboj mihaelaraboj Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-pensie de intretinere AAA+ AAA+ Buna ziua, pe 25 sept 2012 urmeaza sa avem prima infatisare pentru \"divort cu copii\" . Avem un singur copil de 14 ani impliniti. In urma discutiilor comune ... (vezi toată discuția)