avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament proprietate comună, transfer de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament proprietate comună, transfer de proprietate în favoarea copiilor după divorț. Pot pretinde diminuarea pensiei de întreținere pentru eu mă mut, deci urmează să plătesc chirie?

Bună ziua. Urmează să divorțăm prin acord comun la notar, cu doi copii minori (2 și 12 ani). Am rămas de acord ca apartamentul, proprietate comună să devină proprietatea copiilor când vor fii maturi. Totodată am rămas de acord ca soția să rămână în acel apartament cu copii, eu să mă mut în chirie, iar copii vor fii în custodie comună, aprox. 60% din timp la soție și 40% la mine.
Întrebarea mea este: ce beneficii pot să am eu după acel apartament după divorț? De exemplu diminuarea pensiei de întreținere a copiilor pe care voi plăti eu.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partea dvs de casa, vreti sa o lasati copiilor, le-o dati lor la majorat ? Si ce treaba are mama cu asta, de ce ar participa doar ea la intretinerea copiilor ?
Ati discutat cu ea despre pensie ? Intelegeti-va sa contribuiti in natura sau sa va dea jumatate din chirie sau sa faceti partajul si cat are sa va dea sulta sa va intelegeti de banii aia sa ii dati pensie ca sum aglobala pt copii.
Aveti variante multiple de negociere.
Apartamentul va fi a copiilor, iar soția rămâne acolo până atunci, în privința asta am căzut de acord. Ne-am înțeles să plătesc în natură la creșterea copiilor, prin împărțirea 50 -50% a tuturor cheltuielilor. Dar soția mai cere și pensie de întreținere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, intrebati-o, dacă veți contribui egal la întreținerea copiilor, pt ce cere pensie? Pensie pt cine?
Dacă vrea pensia in bani, sa pună peste ea contribuția ei și din suma constituita, sa cumpere tot ce trebuie copiilor.
Explicati-i ca pana sa dați copiilor casa, ea beneficiază de acel spațiu și dvs nu, ea făcând economie cu chiria. Dar, lăsând la o partea treaba cu partajul, pensia se datorează în procent de maxim 33 % pt 2 copii, asta însemnând tot ce cheltuiți cu ei.. Daca pune și ea 1/3 din salariu, vedeți de suma rezulta pt ei.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Nu va lasati pacalit, nu puteti sa platiti 50% cu 50% din cheltuielile copiilor dar sa platiti si pensie pentru copii in bani.Va inteleg buna intentie, dar aveti grija ca dupa ce se vede cu apartamentul va va cere 33% din bani si o sa vedeti copii la Sf asteapta.
Aici cu 50% cheltuieli e cu dus-intors.....dvs o sa vreti adidasi de 150 ron si sotia de 450 ron si poate dvs nu va permiteti si ea da sau invers, poate dvs vreti meditatii la 3 materii si sotia isi doreste dar nu-si permite.....

Eu zic sa faceti divortul si progrmul de relatii, iar partajul sa-l lasati mai tarziu, sa va asigurati ca programul de relatii se respecta, ca ce au nevoie copii sunteti la aceleasi sume.

Pana una alta nu sunteti sclavul copiilor, unii parinti lasa ceva copiilor , altii mai multe si altii sunt ingrijiti de copii.Nu trebuie sa va nenorociti dvs restul vietii ca nu copii va vor intoarce de pe o parte pe alta.

Trebuie sa-i explicati sotiei ca si daca sunt doi copii la mijloc casa este deocamdat 50% 50%, copii nu au nici un drept in plus, si deci daca plecati, o sa platiti pana in 33% in natura pensia si ea sa va achite 50% din apartament, asta daca vreti dvs sa plecati.Daca nu va da banii va trebui sa vindeti casa si sa impartiti banii si nu cred ca doamna cu 50% din casa actuala nu cred ca acopera alta casa pentru 3 persoane mobilat etc.

Deci jucati tare, vrea bine nu vrea nu parasiti domiciliul, la partaj cine cere trebuie sa plateasca taxa de timbru, evaluarea si o cam costa 100 mil de lei cu avocat cu 3 procese separate si minim 2-3 ani.
Deci ganditi-va bine ce faceti sa nu va para rau peste 6 luni.Nu totul pe lumea asta sunt numai copiii.
Pensia de intretinere reprezinta un drept al copiilor, aceasta nu poate face obiectul unei tranzactii.

Obligatia legala de intretinere este distinta de procesul de partaj.

Prin urmare, aceasta va fi stipulata obligatoriu in conventia de divort , respectandu-se cota procentuala de 33 % din veniturile nete efective.


Dreptul de proprietate poate fi transmis copiilor minori, insa procedura este dificila.

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Partaj mihaelaraboj mihaelaraboj Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-pensie de intretinere AAA+ AAA+ Buna ziua, pe 25 sept 2012 urmeaza sa avem prima infatisare pentru \"divort cu copii\" . Avem un singur copil de 14 ani impliniti. In urma discutiilor comune ... (vezi toată discuția)