avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort legal

As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ajungem la o intelegere , multumesc .
Cum vreti sa se imparta ? Asa cum doriti sa impartiti casa, veti cere in instanta.
De principiu, imobilul se imparte in cote de 50% dar depinde de pretentiile fiecarui sot in cadrul procesului.
Unul din soti va primi bunul in natura si va avea de achitat jumatate din valoarea bunului celuilalt sot.
Se imparte in functie de multe lucruri pe care nu le stim: contributie, situatie locativa, culpa divort...
Contributia e 50/50 iar divortul ar fi de comun acord . Casa o platim in rate lunare , mai sunt 12 ani de plata . Si alta intrebare , va rog frumos , ar fi daca sotia poate primi ambii copii minori in custodie sau unul ar ramane la mine indiferent de cine castiga procesul ? Multumesc foarte mult.
cpoiii in general sunt incredintati mamei. dar daca sunteti de acord de ce nu divortati la notar? se poate cu copii minori ...si stabiliti cine preia si casa.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Problema partaj Adela.Alexandra Adela.Alexandra In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri la partaj LadyBlu LadyBlu Bună ziua! Se dă următoarea situație: cuplu, soț și soție, apartament luat prin \"Prima Casă\", 2 copii de 5 și 4 ani, se hotărăsc să divorțeze. ... (vezi toată discuția)