salut, imi poti spune cum s-a rezolvat intr-un final?
sunt in aceiasi situatie.
multumesc!
mihai2206 a scris:
Buna seara!
V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg cateva lucruri.
Varul meu, in varsta de 25 de ani, a fost depistat in Bucuresti, la un control de rutina, la un test rapid din saliva, pozitiv la THC (substanta activa din marijuana). I s-a retinut permisul, a fost condus la INML unde i s-au recoltat sange si urina. I s-a luat o declaratie, in care a recunoscut ca a inhalat in urma cu 48 de ore dintr-o tigara si ca nu stia ca substanta persista atat in organism. I s-a eliberat doar o hartie de catre politie in care spune ca i s-a retinut permisul. Niciun proces verbal sau altceva la el. Politistii i-au spus ca trebuie sa duca rezultatele la Udriste.
Lururile astea s-au intamplat in noaptea de 13 spre 14 iunie, adica miercuri spre joi. Cei de la INML i-au spus ca o sa il sune vineri sau luni sa isi ia rezultatele. Nu l-au pus sa plateasca analizele. De la acestea au trecut aproape 10 zile si nu l-a sunat nimeni. De la INML avem doar informatii private, nimic oficial.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Ce este de facut? M-am uitat in Codul Rutier si acesta nu face niciun fel de referire la concentratia in sange a substantelor depistate. Se face in vreun fel diferenta intre cineva care a fumat un sfert de tigara cu 2 zile in urma si unul prins conducand drogat cu heroina? Ca, din cate inteleg eu, legea rutiera nu o face... Exista vreo posibilitate sa iasa bine? Mentionez ca e la prima abatere si ca nu are decat contraventii banale, ca orice sofer.
Va multumesc!
Cu stima!