avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate treznik

Activitate treznik

Sunt consultant IT si lucrez cu PFA cod CAEN 6202 (Activități de consultanță în tehnologia informației) cu norma de venit. Am sediul in Romania, dar primesc plati de la clienti din strainatate.

Cineva mi-a spus ca ar fi bine sa depun declaratii 201 pentru platile din strainatate, dar din ce am citit eu in codul fiscal vad doua motive pentru care nu e nevoie la norma de venit:

1. Conform ART. 67^1, "Veniturile obținute din activități independente desfășurate în România, potrivit legii, cu excepția drepturilor de proprietate intelectuală, se consideră ca fiind obținute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate."

2. Conform ART. 69 "(8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidență fiscală și nu au obligații privind evidența contabilă."

E vreo restrictie legata de originea veniturilor cand vine vorba de norma de venit? Altfel, nu vad de ce ar fi nevoie sa declar 201 daca nu trebuie sa declar 200 pentru banii din RO (care e reprezentativ sistemului real).

Imi place norma de venit, dar vreau sa ma asigur ca e in regula cum lucrez. Sper sa poate elucida cineva dilema. Multumesc!