In ianuarie 2018 am fost prins incercand sa sustrag bunuri in valoare de 130 lei dintr-un supermarket. Bunurile au fost restituite, insa nu am avut banii necesari pentru a le si achita. A fost sesizata politia, ce a intocmit un P.V in care nu este precizata fapta in sine, ci de fapt nelegitimarea:legea 61/1991, unde am primit o amenda de 100 lei. La acte savarsite, sunt specifizate urmatoarele: "fiind legitimat in vederea stabilirii identitatii intr-o cauza penala, cel in cauza a refuzat sa dea informatii cu privire la stabilirea identitatii,respectiv a mintit cu privire la nume, prenume si data nasterii". Astazi am fost sunat de catre un domn politist si mi s-a spus sa ma prezint vineri.
Ca fapta comisa, este precizata numai aceasta, de nelegitimare, nu si cea de furt. In momentul acela, domnii politisti mi-au spus ca supermarketul nu se va implica in aceasta problema, si ca voi primi doar o amenda.
Avand in vedere ca din ianuarie pana acum, in iulie, cu privire la tentativa aceea de furt, nu am primit nimic, si nu s-a intamplat nimic, exista o posibilitate ca vineri sa fiu intrebat doar despre actul de nelegitimare?
Domnii politisti au spus atunci ca "au si alta treaba decat sa prinda hoti din magazine" si ca voi fi sunat ca sa ma prezint la un moment dat. Ca o idee optimista, exista sansa, pe fondul imaturitatii, inconstientei si a varstei, sa nu fi inaintat aceasta situatie si spre demersul infractionalitatii furtului? Si doar sa fiu "luat la intrebari", pe baza faptei precizate in PV, de nelegitimare?
Pot fi chemat doar pentru fapta nelegitimarii? In P.V nu apare o alta infractiune decat aceasta. Produsele au fost restituite la fata locului.
Ma gandesc ca pe baza imaturitatii, faptului ca sunt cooperant si mentin contactul cu acestia, vineri, la declaratie, organul de cercetare poate decide neavansarea procedurilor?
Care sunt sansele ca dosarul sa nu fie trimis catre instanta de catre organul de cercetare si de catre procuror?
Stiu ca sansele sunt minime ca organul de cercetare sa nu inainteze cu procedurile, dar intreb..la data intamplarii am fost mustrat, spunandu-mi ca "politia are alte treburi" si ca supermarketul nu va fi implicat in procedurile urmatoare, de aceea ma gandesc in mod optimism..dosar nou, grad scazut de pericol public, scoaterea de sub urmarirea penala pe fondul gradului scazut de pericol public sau reconcilierea celor 2 parti..
mi-au comunicat faptul ca voi fi sunat pentru mai multe detalii si sunt mai mult dispus sa comunic cu acestia
cei de la supermarket cand au completat fisa respectiva, au atasat si un bon ce dovedea valoarea bunurilor,insa bunurile au fost recuperate. supermarketul in sine poate actiona legal impotriva mea?cat de plauzibila este aceasta teorie?
in PV-ul intocmit de catre cei de la politie nu apare acuzatia de furt, ci doar de nelegitimare, si sanctiunea de 100 de lei. in mod normal, platesc sanctiunea si sunt achitat de ambele probleme? supermarket-ul tine legatura cu cadrul politiei spre a dispune eventuale proceduri legale, sau actioneaza singur? se pune problema intocmirii unui dosar penal? din cate am citit, daca instanta este de parerere ca faptasul nu prezinta un principal pericol, se va scoate de sub urmarirea penala. iau aceasta situatie din toate ipostazele, nu stiu la ce sa ma astept, apreciez enorm raspunsurile dumneavoastra.
cei din conducere au sesizat politia,la 5 minute au venit si dansii
Va salut si v-as fi enorm de recunoscator daca m-ati putea ajuta cu informatii.
Am 18 ani si astazi am fost prins de catre securitatea unui supermarket dupa ce am incercat sa sustrag din magazin bunuri in valoare de 130 de lei.am fost adus intr-o incapere, am predat bunurile si ulterior a fost sesizata politia. cei de la supermarket au completat o fisa( despre ce e vorba?). din cauza prostiei(recunosc asta in fata oricui) am dat initial date false, dar vazand ca situatia se complica( au sunat si au vazut ca nu figurez), le-am dat pe cele reale. mi-a fost intocmit PV pe care l-am semnat(e ok ca am facut asta?), PV-ul prevede o sanctiune in valoare de 100 de lei conform L61/1991, art.2, pct. 31 ("31) (am cautat, am vazut ca este pentru nelegitimare). mentionez ca este prima fapta, o regret enorm si sunt speriat fiindca nu cunosc procedurile ce vor urma. am comunicat si un nr de telefon, mi-au spus ca voi fi contactat pentru eventuale informatii. acum ce se poate intampla? ma gandesc ca daca in PV este prevazuta doar sanctiunea pentru nelegitimare, nu se va ajunge la dosar penal sau intr-un cadru legal mai serios(sper sa se tina cont de varsta si de faptul ca nu am niciun fel de alte antecedente), ci doar plata acestei amenzi. acum, daca mi-a fost dat drumul, si ofiterii(dupa ce initial am fost "luat tare" si m-au vazut ca m-am speriat enorm si nu stiam ce sa mai fac), unul dintre ei mi-a spus intre 4 ochi ca nu voi pati nimic, sa nu mai comit fapte de genul,ca ei la sectie, procurorii(???) au cazuri mult mai grele de rezolvat si ca asta e complet o "gainarie", si o mustrare primita pentru prostia de a ma pune intr-o astfel de situatie, si ca raman doar la nivelul unei amenzi. acum ce se poate intampla? (au incercat sa ma calmeze,asta e tot, sau am fost mintit)
cum se va proceda cu amenda? in cat timp vine amenda? in ce categorie voi fi incadrat de cei de la politie? cei de la supermarketul respectiv pot actiona impotriva mea pe baza fisei completate cu detaliile,atat timp cat bunurile au fost restituite? care este cea mai buna rezolvare a intregii situatii, cea mai rea? fapta comisa poate figura in cazier,undeva? se va tine cont doar de amenda?la ce sa ma astept?
nu am nicio informatie referitoare la ce prevede legea intr-o astfel de situatie, in PV este precizat faptul ca inca sunt elev, ma gandesc ca macar o persoana poate clasa sau trece cu vederea fapta daca se va ajunge la lucruri mai serioase.
Stiu ca sunt postari cu infractiuni si mai mari si ca aceasta situatie va produce diverse reactii, dar va implor sa ma ajutati cu un sfat, cu o informatie, sunt extrem de panicat si ma gandesc la ce este mai rau.