In ianuarie 2018 am fost prins incercand sa sustrag bunuri in valoare de 130 lei dintr-un supermarket. Bunurile au fost restituite, insa nu am avut banii necesari pentru a le si achita. A fost sesizata politia, ce a intocmit un P.V in care nu este precizata fapta in sine, ci de fapt nelegitimarea:legea 61/1991, unde am primit o amenda de 100 lei. La acte savarsite, sunt specifizate urmatoarele: "fiind legitimat in vederea stabilirii identitatii intr-o cauza penala, cel in cauza a refuzat sa dea informatii cu privire la stabilirea identitatii,respectiv a mintit cu privire la nume, prenume si data nasterii". Astazi am fost sunat de catre un domn politist si mi s-a spus sa ma prezint vineri.
Ca fapta comisa, este precizata numai aceasta, de nelegitimare, nu si cea de furt. In momentul acela, domnii politisti mi-au spus ca supermarketul nu se va implica in aceasta problema, si ca voi primi doar o amenda.
Avand in vedere ca din ianuarie pana acum, in iulie, cu privire la tentativa aceea de furt, nu am primit nimic, si nu s-a intamplat nimic, exista o posibilitate ca vineri sa fiu intrebat doar despre actul de nelegitimare?
Domnii politisti au spus atunci ca "au si alta treaba decat sa prinda hoti din magazine" si ca voi fi sunat ca sa ma prezint la un moment dat. Ca o idee optimista, exista sansa, pe fondul imaturitatii, inconstientei si a varstei, sa nu fi inaintat aceasta situatie si spre demersul infractionalitatii furtului? Si doar sa fiu "luat la intrebari", pe baza faptei precizate in PV, de nelegitimare?
Pot fi chemat doar pentru fapta nelegitimarii? In P.V nu apare o alta infractiune decat aceasta. Produsele au fost restituite la fata locului.
Ma gandesc ca pe baza imaturitatii, faptului ca sunt cooperant si mentin contactul cu acestia, vineri, la declaratie, organul de cercetare poate decide neavansarea procedurilor?
Care sunt sansele ca dosarul sa nu fie trimis catre instanta de catre organul de cercetare si de catre procuror?
Stiu ca sansele sunt minime ca organul de cercetare sa nu inainteze cu procedurile, dar intreb..la data intamplarii am fost mustrat, spunandu-mi ca "politia are alte treburi" si ca supermarketul nu va fi implicat in procedurile urmatoare, de aceea ma gandesc in mod optimism..dosar nou, grad scazut de pericol public, scoaterea de sub urmarirea penala pe fondul gradului scazut de pericol public sau reconcilierea celor 2 parti..